Меню
Количка

АКАРД табл 75 мг х 30 бр

Акард При тромбоза и кръвни съсиреци 75 мг х30 таблетки - Сърдечно-съдова система
АКАРД табл 75 мг х 30 бр
0.00 лв.

Акард се прилага с цел намаляване на риска от образуване на кръвни съсиреци и така да се предотврати инфаркт, инсулт, както и сърдечно-съдови проблеми при пациенти с нестабилна стенокардия (вид болка в гърдите).

Polpharma Акард е лекарствен продукт без лекарско предписание с активно вещество ацетилсалицилова киселина в стомашно-устойчива таблетка, намиращ приложение в случаите на тромбоза и образуване на кръвни съсиреци. Ацетилсалициловата киселина е антитромбоцитно средство. Акард се прилага с цел намаляване на риска от образуване на кръвни съсиреци и така да се предотврати инфаркт, инсулт, както и сърдечно-съдови проблеми при пациенти с нестабилна стенокардия (вид болка в гърдите). Лекарственият продукт намира приложение и когато се налага предотвратяване образуването на кръвни съсиреци след някои видове сърдечна операция, за разширяване или деблокиране на кръвоносни съдове. Употребата на продукта на Polpharma не е препоръчителен при спешни ситуации, а само за вторична профилактика при хронично лечение.Състав:
Активно вещество:  75 mg ацетилсалицилова киселина.

Помощни съставки:  целулоза на прах, царевично нишесте, натриев нишестен гликолат (тип С) - в ядрото на таблетката; хипромелоза, триетилцитрат, симетиконова емулсия, съполимер на метакрилова киселина и етилакрилат (1:1), талк, титанов диоксид, колоиден безводен силициев диоксид, натриев хидрогенкарбонат, натриев лаурилсулфат - в покритието на таблетката.
Начин на употреба :
За перорална употреба. Таблетките трябва да се поглъщат цели след хранене с достатъчно количество течност. Стомашно-устойчивата таблетка има покритие и не се разпада в стомаха, като по този начин намалява дразнещия ефект на ацетилсалициловата киселина върху стомашната лигавица и следователно не трябва да се натрошава, чупи или дъвче.
 
Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в листовка към него или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт.


Ако сте приели повече от необходимата доза:
В случай на предозиране, се свържете с Вашия лекар, а в случай на остро отравяне, пациентът трябва незабавно да бъде откаран в болница.
  • Симптомите на предозиране обикновено са: шум в ушите, хипервентилация, треска, гадене, повръщане, замъглено зрение, главоболие, замайване, объркване, нарушения на киселинно-алкалния и електролитния баланс, хипогликемия, кожни обриви.
  • В случай на остро предозиране, могат да се възникнат делириум, тремор, задух, изпотяване, възбуда и кома.


Ако сте пропуснали да приемете:

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка, само вземете следващата доза в обичайното време.


Опаковка:
30 таблетки


Производител: Polpharma
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.