Меню
Количка

АНТАЛЕРГ колир 0.05% 10 мл

Antalerg collar 0,05% 10 ml. Unimed Pharma / Анталерг колир 0,05% 10 мл. Унимед Фарма - Лекарства с рецепта
АНТАЛЕРГ колир 0.05% 10 мл
Продуктът не може да бъде закупен онлайн.
  • Наличност: В наличност
  • Арт.номер: 38230
  • Тегло: 0.20кг
10.48 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Мирабел
Използва за лечение на алергични конюнктивити и риноконюшсгивити. Тези алергии могат да Ви засегнат през определено време на годината или през цялата година. Симптомите са сърбеж, зачервяване на ечите и/или сьлзене от очите, а понякога и течащ и запушен нос. Продуктът може да се използува от възрастни, младежи и деца над четири години.

Antalerg collar 0,05% 10 ml. Unimed Pharma

Анталерг колир 0,05% 10 мл.  Унимед Фарма

азеластин/azelastine hydrochloride

Капки за очи, разтвор

Състав: Лекарствено вещество: Капките за очи съдържат 0.05% разтвор на azelastine hydrochloride като лекарствено вещество. 1 ml от разтвора съдържа 0.5 mg azelastine hydrochloride. Помощни вещества: Бензалкониев хлорид, хипромелоза, полисорбат 80, натриев хлорид, динатриев едетат, натриев хидроксид, пречистена вода.

Фармакотерапевтична група: Други ангиалергични продукт

Характеристики: Лекарственото вещество азеластин хидрохлорид антагонизира ефектите на хистамина и на други вещества отделящи се в организма по време на алергична реакция (примерно реакция дължаща се на свръхчувствителност) към полени, прах, животински косми, кърлежи и други алергени.

Показания: ANTALERG® 0,05% UNIMED PHARMA® се използва за лечение на алергични конюнктивити и риноконюшсгивити. Тези алергии могат да Ви засегнат през определено време на годината или през цялата година. Симптомите са сърбеж, зачервяване на ечите и/или сьлзене от очите, а понякога и течащ и запушен нос. Продуктът може да се използува от възрастни, младежи и деца над четири години.

Противопоказания: The ANTALERG® 0,05% UNIMED PHARMA® не трябва да се употребява в случаи на свръхчувствителност към лекарственото вещество или към някои други компоненти на продукта. Той не трябва да се употребява също така при бактериални, вирусни и инфекции, причинени от гъбички на окото, през първото тримесечие на бременността и кърмене. Прилагането му през второто и третото тримесечие на бременността е възможно само при специални случаи. Препаратът не трябва да се приемат от деца на възраст по-малки от четири години.

Нежелани реакции: Лекарственият продукт обикновено се понася добре. Рядко, непосредствено след приложението, може да се наблюдава временно дразнене (парене на очите, зачервяване на конюнктивата, боцкане или чувство за присъствие на чуждо тяло), отминаващо за кратко време. След прилагането на капките може да се наблюдава появата на горчив вкус в устата, който бързо отзвучава след изпиването на безалкохолна напитка. При 1-10% от пациентите се съобщават астма конюнктивит,диспнея,болка в окото,умора,грипоподобни симтоми,фарингит,сърбеж,ринит и временно замъгляване на зрението. При появата на така описаните нежелани реакции или на други неописани такива без забавяне се консултирате с Вашия лекар. Взаимодействия: За сега не са известни взаимодействия с други лекарства. Вашият доктор трябва да бъде информиран за всички лекарствени продукта, които взимате в момента или имате намерение да взимате с или без лекарско предписание. Ако използувате други очни препарати, посъветвайте се с офталмолог за необходимостта от едновременното им използуване. Винаги е препоръчително да имате най-малко 5 минути интервал между приемането на ?NTALERG® 0 05% UNIMED PHARMA® и други очни препарата.

Дозиране и приложение: Дозата и продължителността на лечението се определя от лекаря. Обикновено се започва с прилагането на 1 капка два пъти на ден в кошонктивалната торбичка. Препоръчително е да се поддържа еднакъв времеви интервал между отделните приложения (най-малко 10-12 часа). При тежки случаи, дозата може да се повиши до 1 капка 4 пъти дневно във всяко око. Лечението продължава до изчезването на симптомите.

Специални предупреждения: -Шофирането на кола, работа с машини или на високо място е позволено най.малко 5 минути след прилагането на капките. -Ако сте забравили да приемете една доза, приложете я в окото непосредствено след като се сетили и след това следвайте реясима на приемане. -Ако се налага да се носят меки лещи, те трябва да се махнат преди приложение на продукта. След него е добре да се изчака 15 минути преди повторно поставяне на лещите. -Препаратът съдържа бензалкониев хлорид като консервиращ агент, който може да предизвика очно дразнене, реакция на свръхчувствителност и да промени цвета на меките контактни лещи. -При спазване на предписаната доза, свръадозирането е практически изключено. В случай на неволно приемане на продукта от дете, обърнете се към Вашия лекар.

Предупреждение: Лекарственият продукт не трябва да се употребява след срока на годност означен на опаковката. Отворената опаковка може да се използва до 28 дни след първото отваряне. След всяко прилагане, затворете незабавно бутилката. Да се държи далеч от деца!

Съхранение:Съхранява се при температура под 25°С, да не се държи в хладилник, да се пази от светлина.

Опаковка: 1 х 10 мл разтвор

Инструкции за употреба: След отваряне лекарството е готово за външно приложение. Отвинтва се предпазното капаче, чрез слабо завъртване обратно на часовниковата стрелка, бутилката се обръща обратно и чрез натискане на капкомера се отмерват и накапват определените брой капки в конюнктивалната торбичка. При накапването не трябва да се докосват окото или веждите. След това се изисква капачето да се завинти обратно добре, за предпазване от евентуално замърсяване. Бутилката се съхранява във вертикално положение.

Производител: UNIMED PHARMA Ltd., Bratislava, Slovak Republic Притежател на разрешителното за употреба: UNIMED PHARMA Ltd., Bratislava, Slovak Republic

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.