Меню
Количка

АСТАРТЕ капс х 14 бр

Астарте за баланса на чревната и вагинална микрофлора х14 капсули - Пробиотици
АСТАРТЕ капс х 14 бр
  • Наличност: В наличност
  • Арт.номер: 51956
  • Тегло: 0.04кг
22.18 лв.

Хранителна добавка с лактобацили за балансирана чревна и вагинална микрофлора за комфорта на жените.

Astarte е хранителна добавка, съдържаща четири щама млечнокисели бактерии, предназначена за възстановяване и поддържане на нормален баланс на вагиналната флора и предотвратяване на дисбаланс. 

Астарте допринася за възстановяване и поддържане на баланса на чревната и вагинална микрофлора, като по този начин се поддържа нормалното функциониране на урогениталната система.

Вагиналната екосистема се състои от популация, съдържаща предимно млечно кисели бактерии (лактобацили), които допринасят за поддържане на правилния баланс на тази екосистема, чрез запазване на физиологично pH между 3.8 и 4.5. Нормално, вагиналната микрофлора инхибира растежа на патогенни микроорганизми чрез различни механизми, като например производство на органични киселини и по-специално на млечна киселина, на бактериоцини и на водороден пероксид. 

Лактобацилите са от съществено значение за здравословното поддържане на вагиналната микрофлора и за нормалното функциониране на урогениталната система. При определени обстоятелства лактобацилите могат да липсват и това да доведе  до неприятни прояви, като вагинално течение, сърбеж, болка и парене. Чревният тракт функционира като резервоар за вагиналните лактобацили, затова приемането на лактобацили през устата спомага за поддържане на нормалната вагинална микрофлора и за предотвратяване на функционални смущения в урогениталната система.

Също така е известно, че вагиналната микрофлора се поддържа здрава чрез определен физиологичен състав на лактобацилите. Поради тази причина е разработен балансиран състав от вагинални лактобацили, подобен на физиологичния, който се приема през устата като хранителна добавка, за да се подпомогне възстановяването на вагиналната микрофлора.Състав:
Бактерии, произвеждащи млечна киселина: (L. crispatus, L. rhamnosus, L. gasseri, L. jensenii), 
пребиотичен агент: фруктоолигозахариди, покриващи агенти: растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза, Е 171), пълнител: царевично нишесте, антистатични агенти: растителен магнезиев стеарат, силициев диоксид. 
Средно съдържание / на капсула - L. crispatus LBV88-1 милиарда cfu,L. rhamnosus LBV96-1 милиарда cfu, L. gasseri LBV150-0,3 милиарда cfu, L. jensenii LBV116-0,2 милиарда cfu.


Една капсула съдържа не по-малко от 2,5 милиарда единици, образуващи колонии (cfu) живи клетки от млечнокисели бактерии. Тази стойност е гарантирана до датата на срока на годност при неотворен продукт.


Начин на употреба:

По 2 капсули на ден, приемани за предпочитане преди храна с чаша вода или друга течност.


Опаковка:
14 капсулиПроизводител: 
Montavit
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.