Меню
Количка

АЦЕФЕИН табл x 10 бр

Ацефеин при главоболие, мигрена, зъбобол х10 таблетки - Болка и температура
Ацефеин при главоболие, мигрена, зъбобол х10 таблетки - Болка и температура
Ацефеин при главоболие, мигрена, зъбобол х10 таблетки - Болка и температура
Ацефеин при главоболие, мигрена, зъбобол х10 таблетки - Болка и температура
АЦЕФЕИН табл x 10 бр
5.41 лв.
Ацефеин е комбиниран лекарствен продукт с противоболково, температуропонижаващо и по-слабо изразено противовъзпалително действие.
Aceffein е комбиниран лекарствен продукт с противоболково, температуропонижаващо и по-слабо изразено противовъзпалително действие. В комбинацията противоболковото действие на отделните съставки се усилва и се намаляват страничните ефекти, поради използване на по-ниски дози на съставките. Комбинацията проявява още и следните ефекти: седативно (успокояващо) действие върху централната нервна система; благоприятен ефект върху мозъчните съдове и намаляване на вътремозъчното налягане (с ефект намаляване на главоболието). Кофеинът усилва ефекта на другите три съставки на продукта, като улеснява преминаването им през кръвно-мозъчната бариера. Ацефеин съдържа кодеин, който принадлежи към група лекарства, наречени наркотични аналгетици, действащи за облекчаване на болката. Той може да бъде използван самостоятелно или в комбинация с други обезболяващи средства, като парацетамол. Кодеинът притежава също и изразено противокашлично действие. Ацефеин се използва за краткотрайно и симптоматично лечение на трудно повлияващи се от самостоятелно приложение на отделните съставки болки от различен произход със слаба до средна интензивност:
 • главоболие, мигрена, зъбобол;
 • болки след травми и операции;
 • остри ставни и мускулни болки (включително при възпалителни и дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат);
 • заболявания на периферните нерви - невралгии, неврити, радикулити,плексити възпалителни процеси на горните дихателни пътища, протичащи с кашлица и повишена температура.
Кодеин може да се използва при деца на възраст над 12 години за краткотрайно облекчаване на умерена болка, която не се облекчава от други обезболяващи лекарства, като парацетамол или ибупрофен, прилагани самостоятелно.Не приемайте Ацефеин:
 • ако сте алергични към някое от активните вещества или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
 • ако сте алергични към нестероидни противовъзпалителни продукти;
 • ако имате язва на стомаха и дванадесетопръстника;
 • при наличие на кървене;
 • при тежка бъбречна и чернодробна недостатъчност;
 • по време на бременност;
 • ако сте на възраст под 12 години;
 • за облекчаване на болката при деца и юноши (0-18 години) след изваждане на сливиците или аденоидни вегетации, поради синдром на обструктивна сънна апнея
 • ако кърмите
 • ако знаете, че метаболизирате много бързо кодеин до морфинСъстав:
Активното вещество е:
250 mg парацетамол, 250 mg ацетилсалицилова киселина, 50 mg кофеин, 10 mg кодеин фосфат хемихидрат.

Другите съставки са:  целулоза, микрокристална; царевично нишесте; кросповидон; натриев стеарилфумарат, повидон; силициев диоксид, колоиден безводен.


Начин на употреба:

Деца и възрастни над 12 години: Обичайно се приема по 1 таблетка 3-4 пъти дневно. Максималната еднократна доза е 2 таблетки, а максималната дневна доза е 6 таблетки.

Не приемайте повече от 6 таблетки за 24 часа. Това лекарство не трябва да се приема за повече от 3 дни. Ако болката не отслабне след 3 дни поискайте съвет от Вашия лекар.

Ацефеин не трябва да се приема от деца на възраст под 12 години, поради риск от тежки дихателни проблеми
.


Начин на проложение:
Таблетките се приемат по време на хранене, с течност.Продъжлителност на лечение:

Курсът на лечение е с продължителност не повече от 5-7 дни. Ако след 3-дневно лечение болката Ви не се облекчава ефективно трябва да потърсите мнението на лекар.Опаковка:
10 таблеткиПроизводител: 
Teva
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.