Меню
Количка

АЦЕРБИН спрей 80 мл

Ацербин Спрей антисептик х80 мл - Кожни проблеми
Ацербин Спрей антисептик х80 мл - Кожни проблеми
Ацербин Спрей антисептик х80 мл - Кожни проблеми
Ацербин Спрей антисептик х80 мл - Кожни проблеми
Ацербин Спрей антисептик х80 мл - Кожни проблеми
Ацербин Спрей антисептик х80 мл - Кожни проблеми
Ацербин Спрей антисептик х80 мл - Кожни проблеми
Ацербин Спрей антисептик х80 мл - Кожни проблеми
АЦЕРБИН спрей 80 мл
  • Наличност: Изчерпан
  • Производител: Medochemie Limited
  • Тегло: 0.10кг
0.00 лв.

Ацербин спрей е лекарствен продукт за лечение на кожни наранявания като рани, изгаряния, слънчево изгаряне.

Ацербин спрей е лекарствен продукт за лечение на кожни наранявания като рани, изгаряния, слънчево изгаряне.
Лечение на повърхностни и дълбоки рани със или без инфекции, трофични рани (напр. венозни язви, диабетно стъпало и декубитални рани). Acerbin spray има благоприятен ефект за предотвратяване на хипертрофични белези и келоиди.


Не използвайте Ацербин разтвор за кожа
Ако сте алергични (свръхчувствителни) към ябълчна киселина, салицилова киселина, бензоена киселина или някоя от останалите съставки на Ацербин разтвор за кожа.Предупреждения и предпазни мерки
  • ако имате обширни изгаряния и рани, посъветвайте се с Вашия лекар.
  • ако се подготвяте за кожна трансплантация, трябва да се посъветвате с лекар.
  • aко имате нарушена бъбречна функция, не трябва да употребявате с Ацербин разтвор за кожа върху голямa площ и за дълги периоди.
  • употребата на Ацербин разтвор за кожа при новородени не се препоръчва.
Ацербин разтвор за кожа не трябва да влиза в контакт с лигавиците, особено около очите и устата, измивайте ръцете си след употреба.


Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.По принцип употребата на Ацербин разтвор за кожа по време на бременност и кърмене е възможна. По време на бременност и кърмене Ацербин разтвор за кожа може да се използва само върху малки повърхности. По време на кърмене Ацербин разтвор за кожа не трябва да се прилага върху гърдите.Шофиране и работа с машини
Ацербин разтвор за кожа не повлиява или повлиява пренебрежимо способността за шофиране и работа с машини.Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства Ацербин разтвор за кожа може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  • Често след прилагане на Ацербин разтвор за кожа се получава преходно усещане за топлина или болка, след което пациентът чувства бързо и продължително облекчение на болката.
  • В редки случаи може да се получи леко зачервяване и обрив върху здравата тъкан, непосредствено около третираните рани.
  • Много рядко може да се появи неизвестна преди това алергична реакция на свръхчувствителност (контактно сензибилизиране) към салициловата киселина.

Състав:
Активните вещества: DL-ябълчна киселина, бензоена киселина и салицилова киселина. 100 g разтвор за кожа съдържа 1,3779g DL-ябълчна киселина, 0,154g бензоена киселина и 0,041g салицилова киселина
Другите съставки са: пропиленгликол, пречистена вода и пропиленгликол мономалат.


Начин на употреба:

Ацербин разтвор за кожа се напръсква директно върху раната или раната се покрива със стерилна превръзка, напоена с Ацербин разтвор за кожа.

Употреба при бебета, деца и възрастни е:
В зависимост от големината на раната тя се напръсква директно с 2 до 4 изпръсквания от 2 до 3 пъти дневно. Ако използвате стерилна превръзка, за да покривате раната, тя се напоява 2-3 пъти на ден с Ацербин разтвор за кожа.

Когато започне образуването на коричка върху раната, едно прилагане дневно е достатъчно.
Времето на употреба зависи от това, колко бързо заздравява раната Ви.
Ако това изисква дълго време, Вие трябва да отидете на лекар, за да проверите правилността на лечението.


Ако сте използвали повече от необходимата доза Ацербин разтвор за кожа
Няма съобщение за случаи на предозиране с Ацербин разтвор за кожа. Ако прекалено много Ацербин разтвор за кожа се прилага върху големи повърхности продължително време, може да се появят леки признаци на интоксикация, особено при деца, поради навлизане на салицилова киселина в тялото. Признаците са гадене, повръщане, замайване, главоболие, шум в ушите, изпотяване и обърканост. Тези симптоми се избягват чрез намаляване на дозата. Салициловата киселина във високи дози може да предизвика малки кръвоизливи и да увеличи времето на кървене.Ако сте пропуснали да използвате Ацербин разтвор за кожа
Продължавайте да прилагате обичайното количество от продукта без да увеличавате дозата.Ако сте спрели употребата на Ацербин разтвор за кожа
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.


Опаковка:
80 млПроизводител: 
Montavit
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.