Меню
Количка

АЦЦ сироп 20 мг/мл перорален р-р 100 мл

АЦЦ Сироп за деца при кашлица с вкус на череша х100 мл - Кашлица и гърло
АЦЦ сироп 20 мг/мл перорален р-р 100 мл
  • Наличност: Изчерпан
  • Производител: Hexal AG, Германия
  • Арт.номер: 22823
  • Тегло: 0.20кг
0.00 лв.

АЦЦ Сироп е лекарство, което втечнява гъстия и жилав секрет в дихателните пътища.

АЦЦ Сироп е лекарство, което втечнява гъстия и жилав секрет в дихателните пътища.
ACC syrup се използва за втечняване на секрета и улесняване на отхрачването в случаи на респираторни заболявания с гъст и жилав секрет.


Не приемайте АЦЦ Сироп
  •  ако сте алергични (свръхчувствителни) към ацетилцистеин или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
Не приемайте АЦЦ Сироп, ако страдате от пептична язва и особено ако състоянието Ви се е изострило.


Деца под 2 години

Съществуват други лекарства с ацетилцистеин, които могат да бъдат прилагани в тази възрастова група.


Състав:

Активното вещество е: ацетилцистеин,
1 ml перорален разтвор съдържа 20 mg ацетилцистеин.
Другите съставки са:  кармелоза натрий, метил парахидроксибензоат (Е 218), натриев бензоат (211), натриев едетат (Ph.Eur.), натриев хидроксид 10% разтвор, захарин натрий, пречистена вода аромат на череша.


Начин на употреба:

Деца на възраст 2-5 години - 5 ml 2-3 пъти дневно (съответства на 200-300 mg ацетил цистеин)
Деца и юноши на възраст 6-14 години - 10 ml два пъти дневно (съответства на 400 mg ацетил цистеин).
Възрастни и юноши на възраст над 14 години - 10 ml 2-3 пъти дневно (съответства на 400-600 mg ацетил цистеин) 10 ml перорален разтвор съответства на половин мерителна чашка или 2 пълни спринцовки.

Приемайте АЦЦ Сироп след хранене. АЦЦ Сироп се приема със спринцовка за перорални продукти или чрез мерителната чашка, намираща се в опаковката.

Дозиране със спринцовка: Отворете защитената от деца капачка на бутилката, като я натиснете надолу и я завъртите наляво. Натиснете предоставената перфорирана запушалка в гърлото на бутилката. Ако не е възможно да натиснете запушалката навътре, уплътняващата капачка може да се сложи върху нея и да се завърти. Запушалката свързва спринцовката с бутилката и остава в гърлото на бутилката. Натиснете силно спринцовката в отвора на запушалката. Буталото трябва да влезе в спринцовката докрай. Внимателно обърнете бутилката със спринцовката на обратно, издърпайте буталото надолу до предписания брой милилитри (ml). Ако се виждат мехурчета в сиропа, натиснете буталото в спринцовката и напълнете отново бавно. Ако са предписани повече от 5 ml, спринцовката трябва да се напълни няколко пъти. Изправете бутилката със спринцовката, след което издърпайте спринцовката от перфорираната запушалка. Сиропът може да се приложи директно от спринцовката в устата на детето или да се постави в лъжица преди прием. Детето трябва да седи изправено, когато приема сиропа директно в устата си. Най-добре спринцовката се изпразва бавно към вътрешната част на бузата, така че детето не може да преглътне погрешно. Почистете спринцовката след употреба чрез неколкократно напълване и изпразване с чиста вода.

Продължителност на употреба: Ако симптомите Ви се влошат или не се подобрят след 4-5 дни, трябва да се консултирате с лекар. Ако мислите, че ефектът на АЦЦ Сироп е твърде силен или твърде слаб, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт. Ако сте пропуснали един прием на АЦЦ Сироп или сте приели твърде малко количество, продължете приема на АЦЦ Сироп следващия път, както е описано в указанията за прием. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.


Опаковка:
100 млПроизводител:  
SANDOZ
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.