Меню
Количка

ДЕНТИНОКС гел 10 гр

Dentinox N Gel 10 g./ Дентинокс Н гел 10 гр. - Други продукти за бебето
ДЕНТИНОКС гел 10 гр
8.32 лв.
ДЕНТИНОКС гел се прилага за облекчаване на болката и възпалението в периода на никнене на млечните зъби.
ДЕНТИНОКС гел 10 гр. /DENTINOX Gel 10 g.ДЕНТИНОКС гел се прилага за облекчаване на болката и възпалението в периода на никнене на млечните зъби. -Лидокаин хидрохлорид облекчава бързо болката, възникнала при пробива на зъбите. -Полидоканол притежава продължителен обезболяващ ефект. -Тинктурата от лайка има противовъзпалително действие.Приложението на ДЕНТИНОКС Гел облекчава болката и предотвратява дразненето и възпалението на венците, предизвикани от поникване на млечните зъби и късните кътници.Състав:
  • Matricariae tincture
  • Lidocaine Hydrochloride
  • Macrogol lauryl ether
Начин на употреба:
  • Ако не е предписано друго, когато се проявят първите белези на прорастване на зъбите, количество колкото грахово зърно ДЕНТИНОКС гел с чист пръст или памучен тампон се нанася и втрива с леки масажиращи движения върху засегнатото място на венеца.
  • Процедурата трябва да се повтаря 2-3 пъти дневно след хранене и преди сън.
  • Приложението (при нужда) може да продължи до поникването на всички млечни зъби вкл. късните кътници.
  • В периода на никнене на млечните зъби ДЕНТИНОКС Гел може да се прилага с прекъсвания в продължение на няколко седмици.
Нежелани реакции: Много рядко могат да бъдат наблюдавани алергични реакции напр. кожен обрив, локално дразнене и контактен дерматит, причинени от Лидокаина и Полидоканола, но и от други съставки на продукта. При локалното приложение на Лидокаин в устната и фарингеалната кухина може да се наблюдава затруднено гълтане. Много рядко може да бъде наблюдавана сънливост след употребата на ДЕНТИНОКС гел.Срок на годност: 5 години. Трайност след отваряне на тубата: 1 година. Да не се използва след изтичане срока на годност, означен върху опаковката.Данни за опаковката: Алуминиева туба с 10 g гел.Име и адрес на притежателя на разрешението за употреба: Dentinox Gesellschaft, Германия. 
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.