Меню
Количка

ДУФАЛАК саше 15 мл x 10 бр

Дуфалак при запек 15 мл х10 сашета - Стомашно-чревни проблеми
ДУФАЛАК саше 15 мл x 10 бр
11.00 лв.

Дуфалак сироп се използва при лечение на запек (трудно изхождане, сухи и твърди изпражнения), за получаване на меки изпражнения, при хемороиди, ако сте имали операции на ануса или на ниските етажи на дебелото черво.

Duphalac е лекарство без лекарско предписание, което съдържа лаксатив, наречен лактулоза. Дуфалак сироп се използва при лечение на запек (трудно изхождане, сухи и твърди изпражнения), за получаване на меки изпражнения, при хемороиди, ако сте имали операции на ануса или на ниските етажи на дебелото черво. Дуфалак се прилага за лечение на чернодробна енцефалопатия, наречена системна портална енцефалопатия (чернодробно заболяване, водещо до затруднения на мисълта, треперене, промени на съзнанието, вкл. кома). 


Възможни нежелани лекарствени реакции на Дуфалак:
Както всички лекарства и Дуфалак може да има нежелани лекарствени реакции. В началото на терапията може да се появи флатуленция (подуване на корема), като по правило това отзвучава до няколко дни в хода на терапията. Коремни болки и диария са възможни при употреба на дози по-високи от предписаните. В такива случаи дозата трябва да се намали. При високи дози (обикновено се дават при лечение на портална системна енцефалопатия, ПСЕ), използвани за продължителен период от време, може да се наблюдава електролитен дисбаланс в резултат на диария.Нежелани лекарствени реакции от страна на храносмилателната система:
Флатуленция(подуване на червата), коремна болка, гадене и повръщане. При твърде високи дози - диария.Преди да започнете приема на Дуфалак:
Не трябва да употребявате Дуфалак:

  • ако страдате от галактоземия
  • в случаи на чревна непроходимост
  • при непоносимост към лактулоза или някоя от съставките.
Моля, консултирайте се с лекар, ако някое от тези твърдения се е отнасяло за Вас в миналото.


Специални предупреждения!
Ако не настъпи подобрение след първите няколко дни на лечение или се появи отново запек след приложено лечение, консултирайте се с лекар. Съдържанието на лактоза трябва да се има предвид (вижте по-горе) при пациенти, страдащи от лактозна непоносимост. Обичайната доза, прилагана при запек не би трябвало да представлява проблем за диабетици.


Дозировката, употребявана за лечение на чернодробна (пре)кома обичайно е много по-висока и това трябва да бъде съобразено при лечение на диабетици.


Прием на Дуфалак с други лекарства:
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако употребявате или скоро сте употребявали някакви лекарства, дори такива без рецепта. Поради начина на действие на лактулозата - понижаване на рН в дебелото черво, лекарства, чието освобождаване зависи от дебелочревното рН (напр. 5-АСА производни),могат да бъдат инактивирани.Бременност и кърмене:
Според съвременните научни изследвания, Дуфалак може да се използва безопасно по време на бременност и кърмене, при условие, че се прилага според указанията. Обърнете се към Вашия доктор за съвет преди да започнете да употребявате някое лекарство!Шофиране и работа с машини:
Дуфалак не повлиява или незначително повлиява способността за шофиране и работа с машини.Състав:

Активно вещество:  лактулоза. 1 ml Дуфалак разтвор за перорално приложение съдържа 667 mg лактулоза.


Начин на употреба:
Дозата може да се приема веднъж дневно, например по време на закуска, или разделена на два приема дневно. След няколко дни началната доза може да се промени на поддържаща доза. Преди да настъпи ефект е необходимо да минат няколко дни (2-3 дни).


Възрастни : 15- 45 ml, 15-30 ml / което отговаря на 1-3 сашета

Деца 7-14 г.: 15 ml, 10-15 ml / което отговаря на 1 саше

Ако поддържащата доза е под 15 ml използвайте Дуфалак бутилка.
За точно дозиране на при кърмачета и деца до 7 годишна възраст, трябва да бъде използван Дуфалак в бутилка.


Употреба при деца

Употребата на лаксативи при деца, кърмачета и новородени трябва да става по изключение и под медицинско наблюдение, тъй като може да повлияе на нормалното отделяне на изпражнения.
Моля, не давайте Дуфалак на деца под 14-годишна възраст, преди да се консултирате с Вашия лекар за предписване и медицинско наблюдение.


Дозиране при чернодробна енцефалопатия (само за възрастни)

Началната доза е 30-45 ml перорален разтвор (2-3 сашета от разтвора за перорално приложение) 3 до 4 пъти на ден.Тази доза може да се промени в поддържаща за осигуряване на изхождане на меки изпражнения 2-3 пъти дневно.


Ако сте приели повече от необходимата доза Дуфалак

Ако сте приели повече от необходимата доза Дуфалак може да имате диария, коремна болка и загуба на електролити.
Обърнете се към Вашия лекар или фармацевт, ако сте приели по-висока доза Дуфалак.


Ако сте пропуснали да приемете Дуфалак

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.Ако сте спрели приема на Дуфалак
Не спирайте или не променяйте лечението, преди да сте се консултирали с Вашия лекар или фармацевт.Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.


Опаковка:

10 сашета


Производител:
Viatris
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.