Меню
Количка

ДУЛСЕВИА капс 60 мг х 28 бр

Дулсевиа 60 мг х28 стомашно-устойчиви твърди капсули - Лекарства с рецепта
ДУЛСЕВИА капс 60 мг х 28 бр
Продуктът не може да бъде закупен онлайн.
 • Наличност: Изчерпан
 • Производител: KRKA d.d., Словения
 • Арт.номер: 44276
 • Тегло: 0.20кг
0.00 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Мирабел

Дулсевиа съдържа активното вещество дулоксетин. Използва се при депресия, хронично чувство за тревожност или нервност и диабетна невропатна болка.

Дулсевиа съдържа активното вещество дулоксетин. Дулсевиа повишава нивата на серотонин и норадреналин в нервната система.


Дулсевиа се използва при възрастни за лечение на:

 • депресия
 • генерализирано тревожно разстройство (хронично чувство за тревожност или нервност) диабетна невропатна болка (често описвана като горене, бодежи, смъдене, стрелкане или болка, подобна на електрически шок. Може да има загуба на усещане в засегнатата област или усещания като допир, топлина, студ или натиск могат да предизвикат болка).

Дулсевиа започва да действа при повечето хора с депресия или тревожност в рамките на две седмици от началото на лечението, но може да отнеме 2-4 седмици преди да се почувствате по-добре. Кажете на Вашия лекар, ако не започнете да се чувствате по-добре след това време. Вашият лекар може да продължи да Ви предписва Дулсевиа, когато се чувствате по-добре, за да предотврати повторна поява на Вашата депресия или тревожност.

При повечето хора с диабетна невропатна болка лечението може да отнеме няколко седмици, преди да се почувствате по-добре. Кажете на Вашия лекар, ако не се чувствате по-добре след 2 месеца.


Не приемайте Дулсевиа, ако:

 • сте алергични към дулоксетин или към някоя от останалите съставки на това лекарство
 • имате чернодробно заболяване
 • имате тежко бъбречно заболяване
 • приемате или през последните 14 дни сте приемали друго лекарство, известено като моноаминооксидазен инхибитор (МАО-инхибитор)
 • приемате флувоксамин, който обикновено се използва за лечение на депресия, ципрофлоксацин или еноксацин, които обикновено се използват за лечение на някои инфекции
 • приемате други лекарства, съдържащи дулоксетин Деца или юноши под 18-годишна възраст
Обикновено, Дулсевиа не трябва да се употребява при деца или юноши под 18-годишна възраст. Също така, трябва да Ви е известно, че пациентите под 18 години са с повишен риск от нежелани реакции като опити и мисли за самоубийство и враждебност (предимно агресия, опозиционно поведение и гняв), когато употребяват този клас лекарства. Независимо от това, Вашият лекар може да предпише Дулсевиа на пациенти под 18 години, тъй като той/тя решава, че това е в техен интерес.Дулсевиа с храна, напитки и алкохол
Дулсевиа може да се приема с или без храна.Бременност и кърмене
Ако сте бременна или кърмите, мислите, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Кажете на Вашия лекар, ако забременеете, или ако планирате бременност, докато приемате Дулсевиа. Трябва да използвайте Дулсевиа само след обсъждане с Вашия лекар на потенциалните ползи и всички възможни рискове за нероденото дете.

Уверете се, че Вашата акушерка и/или лекар знаят, че получавате Дулсевиа. Когато подобни лекарства (SSRIs) са приемани по време на бременност, може да се повиши риска от сериозно състояние при бебетата, наречено персистираща белодробна хипертония при новороденото (ППХН), което кара бебето да диша учестено и да изглежда синкаво. Тези симптоми обикновено започват през първите 24 часа след раждането на бебето. Ако това се случи на Вашето бебе, трябва незабавно да се свържете с Вашата акушерка и/или лекар.

Ако приемате Дулсевиа към края на бременността си, Вашето бебе може да има някои признаци, когато се роди. Обикновено те започват при раждането или в рамките на няколко дни след раждането на Вашето бебе. Тези признаци може да включват отпускане на мускулите, треперене, нервност, да не се храни както трябва, затруднение с дишането и припадъци. Ако Вашето бебе има някой от тези признаци при раждането си или се безпокоите за неговото здраве, свържете се с Вашия лекар или акушерка, които ще са в състояние да Ви посъветват.

Уведомете Вашия лекар, ако кърмите. Не се препоръчва употребата на Дулсевиа по време на кърмене. Трябва да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт.Шофиране и работа с машини
Дулсевиа може да Ви накара да се чувствате сънливи или замаяни. Не използвайте каквато и да е техника или машини, докато не разберете как Ви влияе Дулсевиа.


Състав:
Активното вещество е: 
дулоксетин. Всяка стомашно-устойчива твърда капсула съдържа 30 mg или 60 mg дулоксетин (като дулоксетинов хидрохлорид).
Другите съставки са: захарни сфери (захароза, царевично нишесте), хипромелоза 6 сР, захароза, хипромелозен фталат, талк и триетил цитрат. Обвивка на капсулата: желатин, титанов диоксид (Е171), индиготин (Е 132), жълт железен оксид (Е 172) - само за 60 mg капсули, мастило (шеллак, черен железен оксид (Е 172))Начин на употреба:
Дулсевиа е за перорално приложение. Трябва да поглъщате капсулата цяла, с чаша вода.

При депресия и диабетна невропатна болка:
Обичайната доза на Дулсевиа е 60 mg веднъж дневно, но Вашият лекар ще Ви предпише дозата, която е подходяща за Вас.

При генерализирано тревожно разстройство:
Обичайната начална доза на Дулсевиа е 30 mg веднъж дневно, след което повечето пациенти ще започнат да приемат 60 mg веднъж дневно, но Вашият лекар ще Ви предпише правилната за Вас доза. Дозата може да се коригира до 120 mg на ден в зависимост от това, как се повлиявате от Дулсевиа.Опаковка:
28 стомашно-устойчиви твърди капсулиПроизводител: 
KRKA

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: С РЕЦЕПТА