Меню
Количка

ГЕЛСЕМИУМ СЕМПЕРВИРЕНС 15 CН BOIRON

Гелсемиум Семпервиренс 15 СН / Gelsemium sempervirens 15 ch - Монопрепарати
ГЕЛСЕМИУМ СЕМПЕРВИРЕНС 15 CН BOIRON
5.26 лв.
Използва при гръбначно-мозъчни нерви, лигавици на дихателната и храносмилателната системи, сърдечно-съдова система,страх,тревожност и грип.

Гелсемиум Семпервиренс 15 СН / Gelsemium sempervirens 15 ch

Произход:

Растителен - Гелсемиум семпервиренс,жълт жасмин сем. Логаниеви Храстовидно дръвче от Северна Америка. 

Тропизъм:

Гръбначно-мозъчни нерви.Сърдечно-съдова система.Лигавици на дихателната и храносмилателна системи. Симптоми Болки по мускулите на цялото тяло.Главоболие в тила с ирадиация към шията и раменете.Диплопия при фебрилитет и мигрена.Мигрена, предшествана от нарушения на зрението.Тежест в крайниците.Чувство на умора, обща отпадналост, задремване и затъпяване.Усещане за предстоящо спиране на сърцето.Липса на жажда по време на треска.Прилив на кръв към главата с тъмночервено лице.Студени крайници.Дразнеща хрема.Афония поради парализа на гласните връзки.Изпотяване, особено в областта на скротума.Морбилоподобен обрив. 

ПОКАЗАНИЯ:

* грип * страх * тревожност*Потиснатост с обнубилация, тремор, нарушение на паметта, диария или полакиурия вследствие на емоции.*Страх от изпит и предстоящи събития.*Фобии - системен страх: клаустро-, термо-, агора-, анатропофобия.*Безсъние, мъчително безпокойство от предварително преживяване на събитията.*Тремор от емоционален произход.*Отказване от пушене на цигари, алкохол, стимуланти или транквилизатори, водещо до тремор и нервно напрежение.*Парези и парализи: лицева парализа след херпес зостер; парализи при синдрома на ходещите с патерици; парализи след серотерапия.*Моторни парализи вследствие пресен мозъчно-съдов инцидент, истински миелопатии. Остър преден полиомиелит. Миастения в начален стадий.*Офталмично главоболие - болката затихва с поява на: нарушения в зрението, апатия и прострация, а подобрение настъпва при изправяне на главата или при обилно уриниране.*Конгестивно главоболие в тилната област с ирадиация към шийните и раменни мускули, съпроводено от усещане за болки и натъртвания в очните ябълки.*Енцефалитна форма на грип с прострация, треперене, конгестия в главата с тъмночервено лице и силно главоболие, мускулни болки, без жажда.*Всички състояния на адинамия, съпроводени от фебри-литет и мускулни болки.*Хрема през лятото с висока температура и грипен синдром.*Еякулация без ерекция.*Хипотония на матката вследствие на болезнена, продължителна и неефикасна родова дейност.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

* безпокойство, нервност - х 5 гранули преди лягане, като дозата може да се повтори в случай на събуждане * грип и грипоподобни симптоми, отпадналост - х 5 гранули на всеки 2 часа. При поява на подобрение приема се разрежда * диария на емоционална основа - х 5 гранули на всеки 20 минути АРГЕНТУМ НИТРИКУМ 9 СН + х 5 гранули на всеки 20 минути ГЕЛСЕМИУМ СЕМПЕРВИРЕНС 15 СН. При поява на подобрение приема се разрежда * тревожност по време на бременност, непосредствено преди раждане - х 10 гранули при изтичане на водите * слънчев удар - 10 гранули колкото е възможно по-рано, след което х 5 гранули/час. Приемите се разреждат в зависимост от наблюдаваното подобрение * страх, вследствие на който индивида губи способностите си и чувства внезапен порив за уриниране и/или диария - 3 х 5 гранули/ден, в моментите на най-силна тревога* тремор на емоционална основа - 10 гранули в навечерието на стресиращо събитие, както и 10 гранули 1 час непосредствено преди него * тревожност, съпроводена с тремор и пориви за уриниране и/или разстройство - х 5 гранули, толкова често, колкото е необходимоЗавъртете капачката и изсипете 5 гранули с нея директно в устатаОпаковка: гранули 4 гр.

Производител: Боарон Франция

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.