Меню
Количка

ИНОФОЛИК саше 2 гр х 30 бр

Инофолик За здравето на яйчниците х30 сашета - Хормонален баланс
ИНОФОЛИК саше 2 гр х 30 бр
0.00 лв.

Inofolic хранителна добавка с инозитол и фолиева киселина, която допринася за правилното функциониране на яйчниците и поддържане на хормоналния баланс. 

Inofolic хранителна добавка с инозитол и фолиева киселина, която допринася за правилното функциониране на яйчниците и поддържане на хормоналния баланс. Инозитолът и Фолиевата киселина са нужни на организма за регулиране на метаболизма на захарите и мазнините, за поддържане на хормонално равновесие и за процеса на деленето и регенерацията на клетките. Хранителната добавка Инофолик допринася за по-добър отговор при контролирана хиперстимулация на яйчниците.

Синдромът на поликистозните яйчници, наричан още поликистоза на яйчниците представлява комплексно разстойство на функцията на яйчниците (органи на женската полова система, произвеждащи зрели овоцити). При поликистоза, яйчниците са с размери, по-големи от средните и съдържат във вътрешността си многобройни кисти (малки кухини, пълни с течност), външната повърхност изглежда грапава от необичаен брой малки фоликули. При поликистоза на яйчниците много фоликули не могат да се развият напълно, овулацията настъпва рядко и жените могат да проявят нередовен менструален цикъл и състояние на инфертилитет. Други признаци на синдрома са чувство за тежест, ранно оплешивяване и проява на засилено окосмяване.

  • Инозитол допринася за подобряването на функцията на яйчниците има го в цитрусови плодове, зърнени храни, сушени плодове, фъстъци, семена /пшенични кълнове/, зеленчуци, бирена мая. Пресните плодове и зеленчуци съдържат повече инозитол, отколкото замразените, консервираните и осолените продукти.

  • Фолиевата киселина се съдържа в зелените растения с широки листа, в черния дроб, в яйцата и зеленчуците, докато съдържанието й е оскъдно в плодовете /с изключение на портокалите/, в месото и млякото. Топлинната обработка на храната разрушава за няколко минути почти изцяло съдържанието на фолати. Фолиевата киселина е водоразтворим витамин, принадлежащ към витамините от група В. Фолиевата киселина има основна роля в метаболизма на аминокиселините, в протеиновия и ядрения синтез и във възстановяването на хромозомите, поради което е основен фактор за нормалното деление на клетките и за растежа на тъканите. Нейната дейност допринася за борбата със състоянията на хиперхомоцистеинемия.


Състав:
  • Инозитол - 2 g;
  • Фолиева киселина - 200 µg.


Начин на употреба:
Препоръчва се да се приемат по 2 грама /едно саше/ един или два пъти дневно разтворено в чаша вода.Опаковка:
30 сашета


Производител: 
Nutrilinea S.r.l., Италия

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.