Меню
Количка

КАПСАМОЛ ДОЛОР крем 0,05% 40 гр

Капсамол Долор Крем при болки в ходилото 0,05 % х40 грама - Мускулно-скелетна система
КАПСАМОЛ ДОЛОР крем 0,05% 40 гр
0.00 лв.

Използва се за намаляване на болки в ходилото/долната част на крака причинени от хронично болково увреждане на нерва от диабет (полиневропатия) при възрастни.

Capsamol Dolor 0.05 % cream 40 g Woеrwag Pharma е лекарствен продукт, който принадлежи към групата лекарства, използвани като локални (местни) обезболяващи и съдържа Капсаицин, основен компонент на люти пиперки, гъст стандартизиран екстракт. Капсамол Долор 0.05% крем 40 гр Вьорваг Фарма се използва за намаляване на болки в ходилото/долната част на крака причинени от хронично болково увреждане на нерва от диабет (полиневропатия) при възрастни. Прилагането на този продукт е ефективно само като част от обща терапевтична концепция. То само не може да излекува уврежданията на нерва. За външна употреба при възрастни и деца над 12 години.Състав:
100 g Капсамол Долор 0,05% крем съдържат: 662,70-1829,19 mg гъст стандартизиран екстракт от люти пиперки (Capsicum annum Lfrucius) (4-7:1), съответстващ на 53 mg Капсаициноиди, като Капсаицин; екстрагент - Етанол 80% (об/об).

Другите съставки са: Сорбитанов стеарат, макроголов стеарат, глицерол 85 %, средноверижни триглицериди, карбомер 980, феноксиетанол, пречистена вода, розмариново масло, натриев хидроксид, титанов диоксид Е 171.

Помощно вещество при приготвяне на гъстия екстракт: Глюкозен сироп.


Начин на употреба:
В случай, че не е предписано друго, при възрастни с болково диабетно увреждане на нервите (полиневропатия) следва да се прилага 2 cm дълга ивица от крема (съответстваща на 1,1 mg капсаициноиди) 3 пъти дневно върху болезнените области и да се втрива. Изчаква се да се абсорбира от кожата.
След прилагането на крема измийте добре ръцете си.


Употреба при деца и юноши

Капсамол Долор 0,05% крем не трябва да се прилага при деца на възраст под 12 години, тъй като не са налични данни за неговата безопасност и ефективност.


Продължителност на лечението

Ефикасността и поносимостта на крема е изпитвана в клинично проучване за 8 седмици. По-продължителна употреба върху един и същ участък може да доведе до увреждане на сетивните нервни влакна.
Ако Вашите проблеми се влошават или не настъпва подобрение след 8 седмици, трябва задължително да се консултирате с Вашия лекар.
Моля, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате впечатление, че действието на Капсамол Долор 0,05% крем е твърде силно или твърде слабо.


Ако сте използвали повече от необходимата доза Капсамол Долор 0,05% крем

Употребата на Капсамол Долор 0,05% крем може причини ефект на загряване върху Вашата кожа. Ако усещането е твърде силно, можете да премахнете остатъците от крем със студена вода и сапун.
Ако имате някакви допълнителни въпроси относно употребата на този лекарствен продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.


Ако сте пропуснали да използвате Капсамол Долор 0,05% крем

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.


Ако сте спрели употребата на Капсамол Долор 0,05% крем

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.


Опаковка:
40 грама


Производител:
 

C.P.M. ContractPharma GmbHFrühlingsstraße 7
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.