Меню
Количка

КОНТРАКТУБЕКС пластир х 21 бр

Контрактубекс 12 см. / 3 см. 21 лепенки - Лепенки и марли
КОНТРАКТУБЕКС пластир х 21 бр
0.00 лв.

Двуслойният строеж на Контрактубекс Overnight IntensivePatch предлага двоен начин на действие, който води до регулиране на процеса на образуване на белези чрез предотвратяване на появата на груби белези и същевременно подобрява гладкостта, цвета и мекотата на новообразуваната тъкан.

1 Как действа Контрактубекс Overnight Intensive Patch?

Двуслойният строеж на Контрактубекс Overnight IntensivePatch предлага двоен начин на действие, който води до регулиране на процеса на образуване на белези чрез предотвратяване на появата на груби белези и същевременно подобрява гладкостта, цвета и мекотата на новообразуваната тъкан.

1. Покривен ефект:

Мекият микропорест изолиращ слой е разработен специално за намаляване на трансепидермалната загуба на вода от тъканта на белега, за да се гарантира поддържането на балансирана, задържаща влагата атмосфера във вътрешната част на засегнатата кожна зона. Освен това мекият порест материал предпазва чувствителната тъкан на белега.

2. Освобождаване на съставки:

В освобождаващата активни вещества матрица в лепливия спой са включени цепалин и алантоин - добре познатите съставки на Контрактубекс. Щом пластирът бъде поставен върху кожата, тези вещества се освобождават постепенно в продължение на няколко часа. Двойният начин на действие регулира процеса на образуване на белега, като предотвратява грубите белези и прави тъканта на белезите по-мека, по-гладка и по-еластична.


Инструкции за употреба: 

Щателно измийте и подсушете зоната на белега. Уверете се, че раната е напълно затворена и целостта на кожата не е нарушена. - Отворете опаковката и извадете Overnight Intensive Patch. - Облепете прозрачното предпазно фолио от лепливата страна на пластира. - Избягвайте да докосвате лепливата повърхност преди поставянето. - Поставете пластира, така че белегът да бъде покрит напълно. - При по - малки белези пластирът може да бъде срязан според размера посредством чисти ножици. Срежете го, преди да отлепите прозрачното предпазно фолио. - При по - големи белези поставяйте пластири един до друг. - Оставете пластира на място в продължение на минимум 6 и максимум 12 часа през нощта, когато процесът на възстановяване на кожата е особено активен. - На сутринта отстранете пластира и го изхвърлете. Той не може да се използва повторно. - За постигане на най-добри резултати ежедневно поставяйте нов пластир в продължение на минимум 3 месеца.

Внимание:

Да не се използва върху отворени рани или върху рани с хирургични шевове. - Да не се използва върху или в близост до лигавична тъкан, - Да не се използва върху възпалена кожа. - Не използвайте, ако сте чувствителни към акрилат, цепалин или алантоин. - Ако възникне постоянно, неприятно усещане или раздразнение, прекратете употребата и се консултирайте с дерматолог или друг лекар. - Да се съхранява на място, недостъпно за деца. - Не използвайте пластира след срока на годност. - Ако пластирът бъде срязан според размера, неизползваната част трябва да се използва до 14 дни. - Да не се използва при деца на възраст под 3 години.

Опаковка:

21 бр. лепенка с размер 12 см. / 3 см.

Производител:

Merz Pharmaceuticals GmbH, Германия.

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.