Меню
Количка

ЛАМИЗИЛ крем 1% 30 гр

Ламизил 1 % Крем за лечение на кожни инфекции, причинени от гъбички х30 грама - Кожни проблеми
ЛАМИЗИЛ крем 1% 30 гр
 • Наличност: В наличност
 • Арт.номер: 53707
 • Тегло: 0.03кг
24.85 лв.

Ламизил 1% Крем е противогъбичен лекарствен продукт, който действа като убива гъбичките, причинители на кожни инфекции.

Ламизил 1% Крем е противогъбичен лекарствен продукт, който действа като убива гъбичките, причинители на кожни инфекции.

Lamisil 1% cream се отпуска без лекарско предписание за лечение на следните кожни инфекции (въпреки всичко трябва да го използвате внимателно, за да получите най-добри резултати):
 • Гъбички по краката (tinea pedis) - гъбички между пръстите на краката и гъбички по стъпалото);
 • Гъбички в ингвиналните области (tinea cruris);
 • Гъбички по тялото - трихофития (tinea corporis);
 • Кожна кандидиаза (интертриго, intertrigo);
 • Разноцветен лишей (pityriasis (tinea) versicolor).

Гъбичките по краката
 засягат обикновено и двата крака, но невинаги. Най-често се появяват между пръстите. Може да бъдат и по извивката на ходилото, долната или друга част на стъпалата. Най-често срещаният тип гъбички по краката предизвиква напукване или лющене на кожата, но е възможно да имате и слаб оток, мехури или мокри рани.


Гъбичките в ингвиналните области се появяват в области на тялото, където кожата може да бъде препъната и да сърби, особено ако е влажна. Това често са слабините и вътрешната част на бедрата, като засегнати обикновено са и двете страни, но често едната страна е по-засегната от другата. Може да се разпространят впоследствие между краката и към седалището или нагоре по посока на стомаха. Могат да се появяват също в гънките под гърдите, подмишниците или други прегънати участъци. Обривът има ясен ръб и може да има мехури. Усеща се сърбеж.


Гъбичките по тялото (трихофития) може да се появят навсякъде по тялото, но най-често се откриват по главата, врата, лицето или ръцете. Обикновено изглеждат като кръгли петна червен обрив, но може да се появят като лющещи се петна и да сърбят.


Кожните кандидиази (интертриго) също се появяват в прегьнати участъци от тялото, където кожата е влажна от изпотяване (например под гърдите или подмишниците). Те обикновено се появяват при възрастни или пълни пациенти, или при такива, страдащи от други заболявалия, като диабет. Предизвикват зачервяване, сърбеж, лющене.

Разноцветен лишей (pityriasis versicolor) се появява по кожата като лющещи се петна, които стават бели, поради загубата на кожна пигментация. Петната са най-отчетливи през лятото, тъй като кожата около тях потъмнява нормално. Появяват се главно по торса (под врата към талията), врата и ръцете и могат да се възобновяват в продължение на месеци, особено при топло време и потене. Ако не сте сигурни е причините за Вашата инфекция, моля, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди употребата на ЛАМИЗИЛ 1% Крем.


Не използвайте ЛАМИЗИЛ 1% Крем
 • ако сте алергични към активното вещество тербинафинов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на това лекарство.


Предупреждения и предпазни мерки

 • ЛАМИЗИЛ 1% Крем се прилага върху кожата.
 • ЛАМИЗИЛ 1% Крем е само за външна употреба.
 • Да не се използва в устата или да се поглъща,
 • Ако ЛАМИЗИЛ 1% Крем инцидентно попадне в очите Ви, изплакнете старателно очите с течаща вода. Консултирайте се с Вашия лекар, ако продължава някакъв дискомфорт.
 • Не трябва да се позволява бебетата да влизат в контакт с кожа, третирана с ЛАМИЗИЛ 1% Крем, включително кожата на гърдите.
 • Не е подходящ за гъбични инфекции по ноктите. Ако имате гъбична инфекция по ноктите (гъбички в или под нокътя), с обезцветяване на ноктите и промяна на нокътната структура (удебеляване, ронливост), трябва да се обърнете към лекар, защото ЛАМИЗИЛ 1% Крем не е подходящ за този тип инфекция.
 • Ако ЛАМИЗИЛ 1% Крем се прилага върху лицето, трябва да се избягва зоната около очите.
 • В редки случаи може да настъпи усложнение на състоянието на скритата гъбична инфекция.


Деца

Не се препоръчва използването на ЛАМИЗИЛ 1% Крем при деца под 12 години.


Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди употребата на това лекарство.

ЛАМИЗИЛ 1% Крем не трябва да се използва по време на бременност, освен при категорична необходимост. Не използвайте ЛАМИЗИЛ 1% Крем, докато кърмите. Не позволявайте бебетата да влизат в контакт с третираната кожа, включително гърдите. Лекарството може да премине в кърмата.Състав:

Активното вещество е: тербинафинов хидрохлорид.
Помошни вещества: пречистена вода, натриев хидроксид, бензилов алкохол, сорбитанов стеарат, цетилов палмитат, цетилов алкохол, стеарилов алкохол, полисорбат 60, изопропилов миристат.


Начин  на употреба:

Възрастни и юноши на и над 12 години:
Почистете и подсушете засегнатата кожа и прилежащите зони и измийте ръцете си.
Отвийте капачката и ако прилагате за първи път ЛАМИЗИЛ 1% Крем, използвайте заострената част на върха на капачката, за да продупчите с нейна помощ предпазната мембрана, след което внимателно стиснете тубата.
Приложете достатъчно количество от крема за нанасяне на тънък слой върху засегнатата кожа и прилежащите зони.
Нежно втрийте.
Поставете капачката на тубата.
Измийте си ръцете, след като сте докосвали инфектираната кожа, за да не разпространите инфекцията върху себе си или други хора.
Ако третирате инфекция в зони, където кожата се прегъва, можете да покриете третираните участъци с марлена превръзка, особено през нощта. В такъв случай използвайте нова, чиста марля всеки път, когато прилагате крема.

Прилагайте ЛАМИЗИЛ 1% Крем върху засегнатите зони, както следва:

 • Гъбички между пръстите на краката - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
 • Плантарен тип tinea pedis (гъбички по стъпалата) - 2 пъти дневно в продължение на 2 седмици;
 • Гъбички в ингвиналните области и гъбички по тялото - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
 • Кожни кандидиази (интертриго) - 1 или 2 пъти дневно в продължение на 1 до 2 седмици. Те могат да наподобяват гъбичките в ингвиналните области или по тялото, но кандидиазите се наблюдават при по-възрастни и пълни пациенти с участъци от тялото, в които кожата се прегъва и се изпотява или при пациенти с други заболявалия, като диабет. За лечение на кожна кандидоза може да се наложи по-продължителното лечение (2 седмици).
 • Разноцветен лишей (pityriasis versicolor) - 1 или 2 пъти дневно в продължение на 2 седмици.
Използвайте ЛАМИЗИЛ 1% Крем в рамките на препоръчания период на лечение, дори да забелязвате подобрение по-рано. Обикновено подобрение на симптомите се забелязва в рамките на няколко дни, но инфекцията може да се повтори, ако ЛАМИЗИЛ 1% Крем не се прилага редовно или употребата се прекрати твърде рано.
При използването на ЛАМИЗИЛ 1% Крем състоянието на кожата се подобрява след няколко дни. Но пълното възстановяване на засегнатата кожа, след като инфекцията е премахната, се постига за по-дълъг период - до 4 седмици. ЛАМИЗИЛ 1% Крем ще продължи да действа, дори и след като сте приключили пълния курс на лечение. Въпреки че след това няма да използвате ЛАМИЗИЛ 1% Крем, подобрението трябва да продължи.
 

Опаковка:
30 грамаПроизводител: 
GlaxoSmithKline
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.