Меню
Количка

ЛАМИЗИЛ спрей 1% 15 мл

Ламизил 1% Спрей за лечение на кожни инфекции, причинени от гъбички х15 мл - Кожни проблеми
ЛАМИЗИЛ спрей 1% 15 мл
 • Наличност: В наличност
 • Арт.номер: 30248
 • Тегло: 0.02кг
20.51 лв.

Ламизил спрей 1% е лекарствен продукт с противогъбично действие, който убива гъбичките, причинители на кожни инфекции.

Ламизил 1% спрей е противогъбичен лекарствен продукт, който действа като убива гъбичките, причинители на кожни инфекции.

Lamisil 1% spray се отпуска без лекарско предписание за лечение на следните кожни инфекции (въпреки всичко трябва да го използвате внимателно, за да получите най-добри резултати):

 • Гъбички по краката (tinea pedis) - гъбички между пръстите на краката и гъбички по стъпалото);
 • Гъбички в ингвиналните области (tinea cruris);
 • Гъбички по тялото - трихофития (tinea corporis);
 • Кожна кандидиаза (интертриго, intertrigo);
 • Разноцветен лишей (pityriasis (tinea) versicolor).


Гъбичките по краката
 засягат обикновено и двата крака, но невинаги. Най-често се появяват между пръстите. Може да бъдат и по извивката на ходилото, долната или друга част на стъпалата. Най-често срещаният тип гъбички по краката предизвиква напукване или лющене на кожата, но е възможно да имате и слаб оток, мехури или мокри рани.

Гъбичките в ингвиналните области се появяват в области на тялото, където кожата може да бъде препъната и да сърби, особено ако е влажна. Това често са слабините и вътрешната част на бедрата, като засегнати обикновено са и двете страни, но често едната страна е по-засегната от другата. Може да се разпространят впоследствие между краката и към седалището или нагоре по посока на стомаха. Могат да се появяват също в гънките под гърдите, подмишниците или други прегънати участъци. Обривът има ясен ръб и може да има мехури. Усеща се сърбеж.

Гъбичките по тялото (трихофития) може да се появят навсякъде по тялото, но най-често се откриват по главата, врата, лицето или ръцете. Обикновено изглеждат като кръгли петна червен обрив, но може да се появят като лющещи се петна и да сърбят.

Кожните кандидиази (интертриго) също се появяват в прегьнати участъци от тялото, където кожата е влажна от изпотяване (например под гърдите или подмишниците). Те обикновено се появяват при възрастни или пълни пациенти, или при такива, страдащи от други заболявалия, като диабет. Предизвикват зачервяване, сърбеж, лющене.

Разноцветен лишей (pityriasis versicolor) се появява по кожата като лющещи се петна, които стават бели, поради загубата на кожна пигментация. Петната са най-отчетливи през лятото, тъй като кожата около тях потъмнява нормално. Появяват се главно по торса (под врата към талията), врата и ръцете и могат да се възобновяват в продължение на месеци, особено при топло време и потене. Ако не сте сигурни е причините за Вашата инфекция, моля, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди употребата на ЛАМИЗИЛ 1% Крем.Не използвайте ЛАМИЗИЛ 1% спрей

 • ако сте алергични към активното вещество тербинафинов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на това лекарство.Предупреждения и предпазни мерки

 • ЛАМИЗИЛ 1% спрей се прилага върху кожата.
 • ЛАМИЗИЛ 1% спрей е само за външна употреба.
 • Да не се използва в устата или да се поглъща,
 • Ако ЛАМИЗИЛ 1% спрей инцидентно попадне в очите Ви, изплакнете старателно очите с течаща вода. Консултирайте се с Вашия лекар, ако продължава някакъв дискомфорт.
 • Не трябва да се позволява бебетата да влизат в контакт с кожа, третирана с ЛАМИЗИЛ 1% спрей, включително кожата на гърдите.
 • Не е подходящ за гъбични инфекции по ноктите. Ако имате гъбична инфекция по ноктите (гъбички в или под нокътя), с обезцветяване на ноктите и промяна на нокътната структура (удебеляване, ронливост), трябва да се обърнете към лекар, защото ЛАМИЗИЛ 1% спрей не е подходящ за този тип инфекция.
 • Ако ЛАМИЗИЛ 1% спрей се прилага върху лицето, трябва да се избягва зоната около очите.
 • В редки случаи може да настъпи усложнение на състоянието на скритата гъбична инфекция.Деца
Не се препоръчва използването на ЛАМИЗИЛ 1% спрей при деца под 12 години.Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди употребата на това лекарство.

ЛАМИЗИЛ 1% спрей не трябва да се използва по време на бременност, освен при категорична необходимост. Не използвайте ЛАМИЗИЛ 1% спрей , докато кърмите. Не позволявайте бебетата да влизат в контакт с третираната кожа, включително гърдите. Лекарството може да премине в кърмата.Състав:
Активното вещество е: тербинафинов хидрохлорид.
Помошни вещества: пречистена вода, етанол, пропилен гликол, макроголов цитостеарилетер.


Начин  на употреба:

Възрастни и юноши на и над 12 години:
Почистете и подсушете засегнатата кожа и прилежащите зони и измийте ръцете си.
Махнете капачката от бутилката и я обърнете надолу, за да изпръскате.
Когато използвате за първи път ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор, натиснете помпата няколко пъти, докато я активирате.
За да работи помпата на спрея, бутилката трябва да се държи в изправена или обърната позиция.
Изпръскайте достатъчно от разтвора, за да овлажни изцяло засегнатата кожа и прилежащите зони.
Поставете капачката на бутилката.
Измийте ръцете си, след като сте докосвали инфектираната кожа, за да не разпространите инфекцията върху себе си или други хора.
Ако третирате инфекция в зони, където кожата се прегъва, можете да покриете третираните участъци с марлена превръзка, особено през нощта. В такъв случай използвайте нова, чиста марля всеки път, когато прилагате спрея.


Колко често и колко продължително трябва да използвате ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор

Прилагайте ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор върху засегнатите зони, както следва:

 • Гъбички по краката - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
 • Гъбички в ингвиналните области и по тялото - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
 • Разноцветен лишей (Pityriasis versicolor) - 2 пъти дневно в продължение на 1 седмица.

Използвайте ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор в рамките на препоръчания период на лечение, дори да забелязвате подобрение по-рано. Обикновено, подобрение на симптомите се забелязва в рамките на няколко дни, но инфекцията може да се повтори, ако ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор не се прилага редовно или се прекрати твърде рано.

При използването на ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор, състоянието на кожата се подобрява след няколко дни. Но пълното възстановяване на засегнатата кожа, след като инфекцията е премахната, се постига за по-дълъг период, до 4 седмици. ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор ще продължи да действа, дори след като сте приключили пълният курс на лечение. Въпреки че след това няма да използвате ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор, подобрението трябва да продължи.

 


Опаковка:
15 млПроизводител: 
GlaxoSmithKline

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.