Меню
Количка

ЛИНЕКС ФОРТЕ капс x 14 бр

Линекс Форте за нормална чревна флора х14 капсули - Храносмилане
ЛИНЕКС ФОРТЕ капс x 14 бр
  • Наличност: В наличност
  • Арт.номер: 38323
  • Тегло: 0.05кг
17.01 лв.
Линекс Форте е хранителна добавка - пробиотичен продукт, който спомага за регулиране и поддържане баланса на чревната флора.
Линекс Форте на Сандоз е хранителна добавка - пробиотичен продукт, който спомага за регулиране и поддържане баланса на чревната флора. Linex Forte e oсобено подходящ за прием по време и след употреба на антибиотици. В продукта съдържат живи лиофилизирани млечнокисели бактерии с добавени пребиотици /инулин с олигофруктоза/.
Млечнокиселите бактерии /пробиотици/ естествено присъстват в тънките и дебелите черва и се наричат чревна микрофлора. Те поддържат здравословния киселинно-основен баланс, необходим за нормалното функциониране на храносмилателните ензими, предотвратяват растежа на болестотворни бактерии и влияят върху чревния мотилитет /перисталтиката/ и имунната система. Пробиотиците / инулин с олигофруктоза/ са захари, които не могат да се разграждат и използват от човешкия организъм, но се усвояват от чревните бактерии.

Здравословният баланс на чревната микрофлора може да се наруши от редица фактори като вирусни и бактериални чревни инфекции, лечение с антибиотици, пътуване в чужбина или консумация на алкохол. Такива храносмилателни нарушения могат да бъдат следствие от начин на живот, когато има неправилно хранене и стрес. Чревният дисбаланс се проявява като флатуленция /образуване на газове/, диария или запек.

Комбинацията на млечнокисели бактерии с пробиотици е благоприятна за физиологичния баланс на чревната микрофлора, тъй като го възстановява до естественото му състояние.


Състав:
Всяка твърда капсула съдържа:
не по-малко от 2x109 колония образуващи единици от живи лиофилизирани млечнокисели бактерии от вид Lactobacillus и Bifidobacterium.

Другите съставки са: инулин с олигофруктоза, безводна декстроза, микрокристална целулоза, картофено нишесте, магнезиев стеарат, остатъци от млечен протеин.


Начин  на употреба:
Възрастни и деца над 12 години: 1 капсула 1-3 пъти дневно.

Деца на възраст между 3 и 12 години: 1 капсула 1-2 пъти дневно.
Препоръчителната дневна доза не трябва да се надвишава.

Капсулите се поглъщат с малко течност след хранене.


Когато LINEX Forte се дава на деца, които не могат да глътнат капсулата, капсулата може да се отвори, съдържанието да се изсипе в лъжица и да се смеси с малко течност.Опаковка:
14 капсули


Производител:  
SANDOZ
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.