Меню
Количка

МЕДОКЛОР гран 125 мг/5 мл 100 мл

Медоклор 125 мг / 5 мл гранули за перорална суспензия х100 мл - Лекарства с рецепта
МЕДОКЛОР гран 125 мг/5 мл 100 мл
Продуктът не може да бъде закупен онлайн.
 • Наличност: В наличност
 • Арт.номер: 45974
 • Тегло: 0.20кг
11.63 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Мирабел

Медоклор може да се използва за лечение на голям брой бактериални инфекции. Те могат да включват тези на гръдния кош, на ушите, на носа, на гърлото, на кожата, на пикочния мехур, бъбречни инфекции и такива на простатата.

Цефаклор принадлежи към групата лекарства, познати като цефалоспоринови антибиотици. Антибиотиците помагат на тялото Ви да се бори срещу инфекции. Цефаклор действа като разрушава някои бактерии, причиняващи инфекция.

Медоклор може да се използва за лечение на голям брой бактериални инфекции. Те могат да включват тези на гръдния кош (бронхит, пневмония, обострен хроничен бронхит), на ушите (отит), на носа (ринит), на гърлото (фарингит и тонзилит), на кожата, на пикочния мехур (цистит), бъбречни инфекции и такива на простатата (простатит).

Попитайте Вашия лекар, ако не сте сигурни за какво провеждате лечение. Вашият лекар ще може да Ви обясни от какъв вид инфекция се лекувате и да Ви разкаже повече.Не приемайте МЕДОКЛОР:

 • ако сте алергични (свръхчувствителни) към цефалоспоринови антибиотици или към някоя от останалите съставки на МЕДОКЛОР.Обърнете специално внимание при употребата на МЕДОКЛОР:

 • Ако Вие преди лечението сте имали алергични реакции в миналото към цефаклор, цефалоспорини, пеницилини или към други лекарства (включващи обрив, сърбеж, оток или внезапно задълбочаващо се затруднено дишане);
 • Ако имате сериозни бъбречни проблеми;
 • Ако имате колит (вид тежка диария);
 • Ако сте диабетик, цефаклор може да повлияе на някои тестове за захар в урината;
 • Ако сте бременна, опитвате се да забременеете или ако кърмите.Прием на МЕДОКЛОР с храни и напитки
МЕДОКЛОР може да бъде приет един час преди или два часа след хранене.Бременност и кърмене
Ако сте бременна или се опитвате да забременеете, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство, включително МЕДОКЛОР.
Ако ще приемате тези лекарства и кърмите, трябва да се посъветвате с лекаря.
Цефаклор се открива в малки количества в кърмата и може да повлияе на кърмачето.Шофиране и работа с машини
Не са наблюдавани ефекти на МЕДОКЛОР върху способността за шофиране и работа с машини.Състав:
Активното вещество е: цефаклор (cefaclor) като цефаклор монохидрат.

Другите съставки саксантанова гума, метилцелулоза, еритрозин Е127, захароза, диметикон, натриев лаурилсулфат, прежелатинизирано нишесте и ягодов ароматизатор.Начин на употреба:
Суспензията МЕДОКЛОР е подходяща за деца. За малките деца може да се установи, че суспензията е по-лесна за поглъщане, а дозата може да се определи точно. МЕДОКЛОР е наличен също под формата на капсули.
Броят дози, които приемате и честотата на приема им зависи от това за какво сте лекуван и колко тежка е инфекцията. При деца това зависи също от това колко тежи детето. Лекарят може да Ви обясни за какво се лекувате Вие или Вашето дете, и защо е избрана тази доза.
Описаното дозиране е общо, понякога лекарят може да назначи други дози, а Вие трябва да спазвате указанията на лекаря.
Обичайната обща дневна доза за деца на възраст над 1 месец е 20 mg/kg/т.т., разделена на отделни приеми през 8 или 12 часа, в зависимост от лекуваната инфекция. При по-тежки инфекции или при такива, причинени от по-слабо, чувствителни микроорганизми, дневната доза може да бъде по-висока до 40 mg/kg дневно в равно разделени приеми. Максималната дневна доза не трябва да надвишава 1 g.
При пациенти с бъбречни проблеми и/или хемодиализа дозите могат да са по-ниски от тези, описани по-горе.
Ако имате впечатлението, че действието на МЕДОКЛОР е твърде силно или твърде слабо, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Ако получите нещо от следното, СПРЕТЕ приема на лекарството и веднага кажете на Вашия лекар:

 • обрив или сърбеж, оток на лицето и/или затрудняване на дишането (хриптене, задъхване);
 • болка в ставите, с или без треска, зачервяване (т.нар. синдром на серумна болест);
 • тежка диария с кървене.Опаковка:
100 мл


Производител:  
MEDOCHEMIE

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.