Меню
Количка

МЕРКУРИУС СОЛУБИЛИС 9 CH BOIRON

Меркуриус солубилис 9 CH / Mercurius solubilis 9 CH - Монопрепарати
МЕРКУРИУС СОЛУБИЛИС 9 CH BOIRON
5.38 лв.
Меркуриус Солубилис е подходящ за употреба при усещане на силни пробождащи болки в областа на черепа, при усещане на метален вкус в устата, при парене на пикочо-половите органи или в ректума, както и при ревматични оплаквания по време или след ангина и инфекциозни заболявания.

Меркуриус солубилис 9 CH / Mercurius solubilis 9 CH

Произход:

Химичен - Разтворим живак на Ханема.

Тропизъм:

Лигавици на дихателна, храносмилателна, пикочо-полова система и очите. Кожа. Кости. Нервна система. Психика.

Симптоми :

-Обща адинамия. -Усещане за пробождащи и пронизващи болки, проникващи в дълбочина. -Болки в периоста на черепа или претибиални болки с нощни пристъпи. -Метален вкус в устата. -Мравучкане по устните. -Устна кухина с характерни живачни увреждания на лигавиците. -Силна жажда и хиперсаливация. -Тенезми и парене в пикочо-половите органи или в ректума. -Тръпки по кожата, подновяващи се вечер и нощем, редуващи се с топли вълни при фебрилитет. -Вискозна пот с неприятен мирис, изпотяването не води до подобряване на състоянието. -Усещане за прекалено дълги и клатещи се зъби. -Ревматични оплаквания по време или след ангина и инфекциозни заболявания. -Фебрилитет с възбуда, забързан говор и поведение, а след това забавена и объркана психика. -Ускорена мозъчна дейност създаваща погрешно впечатление за ранна интелигентност в детска възраст. -Кавгаджия с прикрит обидчив характер. -Тремор на крайниците, влошаващ се при емоции или умора, при генерализиране на тремора се усложнява с паркинсонов синдром - забавеност на двигателната дейност. -Суицидни или убийствени намерения. -Желание за консумация на хляб с масло.

ПОКАЗАНИЯ:

* болка в гърлото * ринофарингити * никнене на зъби*Възпалителни процеси на лигавиците с гнойни, дразнещи, разяждащи секреции и екскреции. *Блефароконюнктивит с характерен гноевиден секрет, влошаващ се от топлина и светлина. *Улцерации по роговицата.*Зловонен дъх от устата, жълто-бял език с отпечатъци на зъби по края. *Алвеолодентална пиорея с вискозен, слузно-гноен, прилепващ секрет. *Гингивит с оток и кървене при най-лек контакт, спонги-озни, болезнени венци, обилно отделяне на гъста, вискозна слюнка. *Пародонтит (пародонтоза) с оголване на зъбите и характерната „живачна" уста. *Стоматит и афти с повърхностна, торпидно еволюираща ерозия. *Паротит със зачервяване на Стеноновия канал.*Фронтален синузит с невралгии - главоболие с пронизващи и опасващи челото болки. *Отит с оторея и усещане за парене и боцкане в ушите. Ринит и ринофарингит - остър и рецидивиращ с характерния секрет и модалности. *Фарингит със спазми, болки ирадииращи към ухото с цервикални аденопатии. Остър и хроничен тонзилит. *Бронхопневмопатии със слзно-гнойна експекторация. Спастичен бронхит с алергична и микробна етиология.*Остра диария, понякога хеморагична с тенезми.*Улцерозен колит и ректоколит следствие на амебиаза.*Цистит с парене, тенезми, дизурия, тъмна, понякога и примесена с кръв урина. *Уретрит със слузно-гнойна урина и болезненост, водеща до инконтиненция на урината при деца. *Протеинурия у подрастващи. *Токсична нефропатия с жажда и дискретни отоци. *Вулвовагинит и колпит, с гноевидно течение от влагалището и сърбеж. *Улцерации на шийката на матката с характерното течение от влагалището.*Абсцес във фаза на супурация, сърбеж и регионален лимфаденит. *Повърхностни супуративни инфекции на кожата. *Екземи със суперинфекции.*Хиперактивен синдром с дефицит на вниманието в детско-юношеска възраст - повърхностно, невнимателно дете с ограничено абстрактно мислене и склонност към конфабулации. *Поведенчески нарушения с пристъпи на гняв при флегматични деца, предразположени към гнойни процеси. Трудности в училище при неспокойни деца.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

* никнене на зъби (при кърмачета), съпроводено със сиалорея (обилно слюноотделяне) - 3 х 5 гранули толкова често, колкото е необходимо * мукопурулентна оторея (изтичане на гной от ушния канал) - 10 гранули АВИАЙРЕ 9 СН, след което х 5 гранули на всеки 2 часа от МЕРКУРИУС СОЛУБИЛИС 9 СН * пародонтоза - 3 х 5 гранули/ден, в продължение на 1/2 месец * пневмония - 3 х 5 гранули/ден от всеки медикамент МЕРКУРИУС СОЛУБИЛИС 15 СН + БРИОНИА АЛБА 9 СН, в продължение на 10 дни * възбуда (психомоторна) при деца, склонни към агресивност, придружена със сиалорея (прекомерно отделяне на слюнка) - х 5 гранули/ден, в продължение на 3 месецаЗавъртете капачката и изсипете с нея 5 гранули директно в устата

Производител: Боарон, Франция

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.