Меню
Количка

НАЗИК назал спрей 0.1% 10 мл /за възрастни/

Назик назален спрей за възрастни 10 мл. - Уши, нос, гърло
НАЗИК назал спрей 0.1% 10 мл /за възрастни/
  • Наличност: В наличност
  • Арт.номер: 38183
  • Тегло: 0.02кг
9.25 лв.

Назик спрей за нос е специален продукт, предназначен за бързо облекчаване на запушен нос. Той е формулиран със специална комбинация от активни съставки – ксилометазолин и декспантенол, за която е доказано, че намалява продължителността на хремата значително повече, отколкото препаратите, съдържащи само ксилометазолин.

Назик е спрей за нос, който е подходящ при хрема и за подпомагане зарастването на лезии по назалната лигавица и съседните кожни участъци, за облекчаване на вазомоторен ринит и за лечение на нарушеното дишане през носа след назална хирургическа операция.

Подходящ за:

Възрастни и деца над 6години

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки:

Ксилометазолин хидрохлорид / xylometazoline hydrochloride/ 0,1mg

Декспантенол /dexpanthenol/ 5,0 mg

Дозировка:

При възрастни и деца над 6 години по едно впръскване във всяка ноздра, до 3 пъти на ден. Приложението зависи от индивидуалната чувствителност и терапевтичния ефект. Продължителността на лечението при деца трябва винаги да се определя след консултация с лекар.

Предупреждения:

Назик не трябва да се използва по-дълго от 7 дни, освен ако не е предписано друго от лекар или стоматолог.

Не изполвайте Назик ако сте алергични (свръхчувствителни) към ксилометазолин или декспантенол, или към някоя от останалите съставки, ако страдате от сухо възпаление на лигавицата на носа и образуване  на корички (сух ринит), след  осъществено през носа оперативно отстраняване на епифизата (трансфеноидална хипофизектомия).

Не е подходящ за употреба при бебета и деца на възраст под 6 години.

Назик не трябва да се изполва по време на бременност поради отсъствието на достатъчно данни за приложението на ксилометазолин хидрохлорид при бременни жени.

Назик не трябва да се използва от кърмещи жени, тъй като не е известно дали ксилометазолин хидрохлорид преминава в майчиното мляко.

Опаковка:

10 мл

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.