Меню
Количка

НООТРОПИЛ филм табл 1200 мг х 20 бр

Ноотропил 1200 мг х20 таблетки - Лекарства с рецепта
НООТРОПИЛ филм табл 1200 мг х 20 бр
Продуктът не може да бъде закупен онлайн.
  • Наличност: В наличност
  • Производител: UCB Pharma S.A., Белгия
  • Арт.номер: 25735
  • Тегло: 0.20кг
6.72 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Мирабел
Ноотропил подобрява и възстановява познавателните способности след различни мозъчни увреждания, като хипоксия (недостиг на кислород), интоксикации (отравяния) и др., без да проявява седативно или психостимулиращо действие.

Ноотропил принадлежи към групата на ноотропните лекарствени средства, производни на гама-аминомаслената киселина. Ноотропил подобрява и възстановява познавателните способности след различни мозъчни увреждания, като хипоксия (недостиг на кислород), интоксикации (отравяния) и др., без да проявява седативно или психостимулиращо действие. Ноотропил подобрява реологичните свойства на кръвта.

Ноотропил се използва при:

Възрастни:

  • Симптоматично лечение на психо-органичен синдром със следните прояви: нарушение на паметта и вниманието, липса на мотивация;
  • Лечение на кортикален миоклонус (внезапни неволеви мускулни съкращения), самостоятелно или в комбинация;
  • Лечение на вертиго (световъртеж и шум в ушите) и свързаните с него нарушения на равновесието, с изключение на замаяност от вазомоторен или психичен произход;
  • За профилактика и ремисия на сърповидно-клетъчна вазо-оклузивна криза.

Деца:

  • Лечение на дислексия (нарушения в способността за четене) в комбинация с подходящи мерки, като говорна терапия;
  • За профилактика и ремисия на сърповидно-клетъчна вазо-оклузивна криза.Бременност и кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
Ноотропил не трябва да се използва по време на бременност освен в случай на категорична необходимост. Няма достатъчно данни за употребата на пирацетам при бременни жени.
Пирацетам се отделя в човешката кърма. Не използвайте пирацетам по време на кърмене или кърменето трябва да се преустанови докато се провежда лечение с пирацетам.


Шофиране и работа с машини

Ноотропил може да повлияе върху способността за шофиране и работа с машини в резултат на някои от нежеланите лекарствени реакции, което трябва да се има предвид.


Състав:

Активното вещество: пирацетам.
Другите съставки са: Ядро на таблетката: Макрогол 6000, силициев диоксид, колоиден безводен, магнезиев стеарат, кроскарамелоза натрий. Филмово покритие: хидроксипропилметилцелулоза, титанов диоксид (Е171), макрогол 400 и макрогол 6000.


Начин на употреба:

Винаги приемайте Ноотропил точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Ноотропил може да приема с или без храна.

Симптоматично лечение на психо-органични синдроми (влошаване на умствената дейност): Лечението започва с дневни дози от 4,8 g пирацетам през първите няколко седмици, след което се намалят до 2,4 g дневно. Тези дози трябва да се разделят на 2-3 приема.

Лечение на миоклонус (внезапни неволеви мускулни съкращения) с кортикален произход: 
Дневната доза трябва да започне с 7,2 g, и да се увеличава с 4,8 g на всеки три или четири дни до максимума от 24 g, разпредена на два или три приема. Лечението с другите противомиоклонични лекарствени средства трябва да се запази в същата доза. В зависимост от постигнатия клиничен резултат, ако е възможно, дозировката на другите подобни лекарства трябва да се намали.
Веднъж започнало, лечението с пирацетам трябва да продължи докато продължава и първоначалното церебрално заболяване.
Въпреки това, на всеки 6 месеца трябва да се правят опити за намаляване на дозата или спиране на лечението. Внимание, пациенти с бъбречни проблеми трябва да приемат по-малки дози (вж. Обърнете специално внимание при употребата на Ноотропил). Продължителността на лечението зависи от характера на Вашата болест и повлияването на оплакванията Ви. Ако смятате, че ефекта на Ноотропил е прекалено силен или слаб, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Лечение на вертиго (световъртеж и шум в ушите): 
Препоръчваната дневна доза варира от 2,4 g до 4,8 g, разделена на два или три приема.

За профилактика и ремисия на сърповидно-клетъчна вазо-оклузивна криза: 
Препоръчваната дневна доза за профилактика е 160 mg/kg перорално, разделена на четири приема. Препоръчваната дневна доза за ремисия е 300 mg/kg, интравенозно, разделена на четири приема (използват се формите за инжекционно и инфузионно приложение). Доза по-ниска от 160 mg/kg или нередовен прием е възможно да доведе до подновяване на кризата.


Деца

За профилактика и ремисия на сърповидно-клетъчна вазо-оклузивна криза:
Препоръчваната дневна доза за профилактика е 160 mg/kg.
Препоръчваната дневна доза за ремисия е 300 mg/kg, интравенозно.
Доза по-ниска от 160 mg/kg или нередовен прием е възможно да доведе до подновяване на кризата.
Пирацетам може да се прилага при деца над 3 години страдащи от сърповидно-клетъчна анемия в режима на препоръчваните дневни дози (mg/kg). Пирацетам е прилаган в ограничен брой деца от 1 до 3 години.

Лечение на дислексия (нарушения в способността за четене) в комбинация с говорна терапия при деца:

При деца над 8 години и юноши препоръчваната дневна доза е около 3,2 g, разделена на два приема.


Приложение

Таблетките се поглъщат с течност.
Препоръчва се дневната доза да се приема на два до четири приема.


Продължителност на лечението

Вие трябва да приемате Ноотропил толкова продължително, колкото Ви е посъветвал Вашия лекар. При лечение на хронични заболявания оптимален ефект се постига обикновено след 6 до 12 седмици.


Опаковка:
20 таблеткиПроизводител:
UCB Pharma GmbH

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.