Меню
Количка

ОКСИЛИК капс х 20 бр

Оксилик Антиоксидантен комплекс х20 капсули - Антиоксиданти
ОКСИЛИК капс х 20 бр
 • Наличност: Изчерпан
 • Арт.номер: 46784
 • Тегло: 0.05кг
19.50 лв.
Хранителна добавка с балансирана антиоксидантна формула на базата на мощни активни съставки, известни с благоприятното си действие в борбата със свободните радикали. 
Оксилик 20 капсули Woerwag Pharma е хранителна добавка с балансирана антиоксидантна формула на базата на мощни активни съставки, известни с благоприятното си действие в борбата със свободните радикали. 


Оксилик 20 капсули Вьорваг Фарма е мощна и баласирана антиоксидантна формула, която:
 • Неутрализира свободните радикали
 • Допринася за нормалното образуване на колаген за нормалната функция на кръвоносната система
 • Съдейства за възстановяване на сърдечния мускул и правилното му функциониране
 • Допринася за поддържането на нормалното зрение
 • Влияе положително на физическия растеж и фертилитета
 • Допринася за поддържането на нормалното състояние на кожата, ноктите и растежа на косата
 • Въздейства положително на доброто състояние на ставите
 • Допринася за нормалната функция на имунната система, като повишава издръжливостта на организма към студ и инфекции
 • Подобрява функциите на дихателната система особено при пушачи.
 • Подобрява хормоналния баланс в организма.

Витамин Е
Най-широкоразпространения мастно разтворим анкиоксидант в човешкото тяло. Един от най-ефективните антиоксиданти, който прекъсва верижната реакция на свободните радикали във всички липидосъдържащи тъкани, както и в клетъчната мембрана и предпазва от окислително разрушаване хормони, ензими, липиди и други витамини. Антиоксидантното му действие е особено ефикасно при високи концентрации на кислород, затова неговите нива са най-високи в липидните структури, изложени на пряко действие на кислорода-еритроцитната мембрана, епитела на дихателната система и кожата.


Витамин С
Най-широкоразпространения водно разтворим анкиоксидант в човешкото тяло. Действа главно във вътреклетъчната течност. Особено важна е ролята му при неутрализацията на свободните радикали, образувани в резултат на цигарения дим и замърсяването на околната среда. Подпомага възстановяването на другите антиоксиданти в тяхната активна форма.


Про-витамин А (бета-каротин)
Про-витамин А е мастно разтворим антиоксидант, който е много ефективен при ниска концентрация на кислород. Затова се твърди, че допълва антиоксидантното действие на витамин Е. Една част от про-витамин А се превръща във витамин А (ретинол), който няма антиоксидантна активност, но играе ключова роля в редица жизненоважни процеси. Доказана е ролята на витамин А в образуването на очните пигменти, както и в растежа на епителните клетки, скелета и репродуктивните органи. Повишава устойчивостта на организма към студ и инфекциозни заболявания. Повредените епителни тъкани, в резултат на недостиг на витамин А често стават обект на инфекции, порди което витамин А е наричан “анти-инфекциозен” витамин.


Селен

Селенът е метал, който спада към групата на микроелементите в човешкия организъм. Той участва като съставна част на една от ензимните системи, неутрализиращи т. нар. хидропероксидни свободни радикали, които увреждат липидните структури в тъканите.  Селенът и витамин Е взаимно усилват действието си като антиоксиданти. Селенът играе важна роля за нормалното функциониране на панкреаса, което е необходимо за абсорбцията на витанин Е. От своя страна витамин Е намалява загубите на селен в организма и го поддържа в активната му форма.Състав:
L-аскорбинова киселина, соево масло (частично хидрогенирано), желатин, влагозадържащи агенти: глицерол, D-алфа токоферол, екстракт от домат, съдържащ ликопен, емулгатор: соев лецитин, слънчогледово олио, бета каротин, оцветители: железни оксиди и хидроксиди, натриев селенат в калциев карбонат.


Про-витамин А – 2 mg, отговарящ на витамин А – 333 mg
Витамин C – 300 mg
Витамин Е – 36 mg
Селен – 50 mg
Ликопен – 2 mg


Начин на употреба:
Приемайте Оксилик в доза една капсула дневно по време на едно от основните хранения, освен ако Вашият лекар или фармацевт не е препоръчал друго.


Странични ефекти
Всички активни съставки на Оксилик съществуват в човешкия организъм, затова страничните ефекти на продукта могат да се проявят само при неговото предозиране.
В много редки случаи може да се наблюдава непоносимост към активните съставки или помощните вещества в състава на капсулата. В случай че след приемането на Оксилик® установите поява на обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето или недостиг на въздух, преустановете приемането на препарата и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.


Противопоказания на Оксилик
Хипервитаминози А и Е


Опаковка:

20 капсули

Производител: 
WÖRWAG Pharma GmbH & Co. KG
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.