Меню
Количка

ПАПАВЕРИН амп 20 мг/1 мл х 10 бр

Папаверин 20 mg/ ml инжекционен разтвор 1 ml х 10 ампули - Лекарства с рецепта
ПАПАВЕРИН амп 20 мг/1 мл х 10 бр
Продуктът не може да бъде закупен онлайн.
11.58 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Мирабел

Папаверин Софарма, намалява тонуса на гладката мускулатура в стените на кръвоносните съдове, стомашно-чревния тракт, жлъчните, пикочните пътища и матката. Използува се за повлияване на колики на стомаха и червата, жлъчните и пикочните пътища, при спазми на централни и периферни кръвоносни съдове, някои случаи на импотентност.

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПАПАВЕРИН СОФАРМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Папаверин Софарма намалява тонуса на гладката мускулатура в стените на кръвоносните съдове, стомашно-чревния тракт, жлъчните, пикочните пътища и матката. Използува се за повлияване на колики на стомаха и червата, жлъчните и пикочните пътища, при спазми на централни и периферни кръвоносни съдове, някои случаи на импотентност.2. ПРЕДИ ДА ВИ СЕ ПРИЛОЖИ ПАПАВЕРИН СОФАРМА

Папаверин Софарма не трябва да се прилага в следните случаи:

  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на продукта:
  • при деца на възраст под 2 години и половина;
  • при ритъмни и проводни сърдечни нарушения;
  • при инфаркт на миокарда в ранен стадий;
  • пресен мозъчен инсулт;
  • при повишено вътречерепно налягане;
  • при повишено вътреочно налягане;
  • при нарушена чернодробна функция;
  • при пациенти с болестта на Паркинсон, лекувани с леводопа - тъй като състоянието може да се влоши;
  • при деца под 15-годишна възраст не се прилага интравенозно.

Обърнете специално внимание при употребата на Папаверин Софарма

Папаверин Софарма се прилага внимателно при пациенти с чернодробни увреждания. Появата на жълтеница, отклонение в хематологичните показатели, забавена перисталтика налагат прекратяване на лечението.
При венозно приложение на лекарствения продукт е необходимо да се извършва ЕКГ-проследяване на сърдечната дейност.
Ефективността на лечението с продукта може да бъде намалена при пушачи.

Прием на други лекарства
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Едновременното приложение на папаверин и лекарства за лечение на високо кръвно налягане може да доведе до рязко и значимо понижение на артериалното налягане. Папаверин намалява ефекта на леводопа (използван за лечение на болестта на Паркинсон), ако се употребяват заедно.
Действието на папаверин се намалява при едновременното му приложение със сулфонамиди.
Едновременното приложение на папаверин с морфин намалява спазмолитичното му действие, а приложението с барбитурати, аналгетици-антипиретици, невролептици го засилва.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Няма достатъчно данни за употребата на папаверин при бременни жени. Потенциалният риск при хора не е известен. Лекарят ще прецени дали да използва продукта ако сте бременна.

Кърменето по време на лечение с продукта трябва да се преустанови, защото е възможно преминаването му в кърмата.

Шофиране и работа с машини
Папаверин Софарма повлиява в малка до умерена степен способността за шофиране и работа с машини. При приложението му е възможна поява на сънливост, понижаване на вниманието и забавени реакции, поради което дейности като шофиране и работа с машини трябва да се избягват.

Важна информация относно някои от съставките на Папаверин Софарма
В състава на лекарствения продукт се съдържат натриев сулфит и натриев метабисулфит, които в редки случаи могат да причинят тежки реакции на свръхчувствителност и бронхоспазъм.3. КАК ДА СЕ ПРИЛАГА ПАПАВЕРИН СОФАРМА

Дозата и продължителността на лечение с Папаверин Софарма се определя от лекувашия лекар.
Папаверин Софарма се прилага интравенозно, интрамускулно или подкожно от лица с медицинско образование.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Ако Ви е приложена повече от необходимата доза Папаверин Софарма
При предозиране се наблюдават следните симптоми: променливо артериално налягане, зачервяване, слабост, гадене, диария, повръщане, потискане на съзнанието, замаяност, световъртеж, нарушения на сърдечния ритъм. Лечението е насочено към повлияване на отделните симптоми.

Дозировка и начин на приложение:

Възрастни:
дозите варират от 20 до 40 mg (1-2 ампули) и могат да бъдат повтаряни през 3 часа. Максималната еднократна доза при подкожно, интрамускулно и венозно приложение е 100 mg, а максималната дневна доза е 300 mg.

Деца над 30-месечна възраст:
1,5 mg/kg тегло 4 пъти дневно интрамускулно.

При деца над 15 години може да се прилага интравенозно.
4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Папаверин Софарма може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
При прилагането на продукта в изолирани случаи е възможна появата на: сърцебиене, рязко понижение на артериалното налягане; сухота в устата, гадене, дискомфорт, запек или диария, липса на апетит, уморяемост, замайване, сънливост, главоболие, нарушение на дишането, зачервяване на лицето, кожни обриви, изпотяване.
Приложението в кавернозните тела на пениса може да предизвика болезнена ерекция.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ПАПАВЕРИН СОФАРМА

В оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
Да се съхранява под 25°С.
Да не се замразява!
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Не използвайте след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Папаверин Софарма

Активното вещество е папаверинов хидрохлорид 20 mg в 1 ml инжекционен разтвор.
Другите съставки са: аскорбинова киселина; натриев сулфит, безводен; натриев метабисулфит; хлороводородна киселина (за корекция на киселинността), вода за инжекции.

Как изглежда Папаверин Софарма и какво съдържа опаковката
Бистра, безцветна до бледожълта течност. Инжекцонен разтвор в ампули от безцветно стъкло с вместимост 1 ml; по 10 броя в блистер от твърдо PVC фолио; 1 или 10 блистера в картонена кутия, заедно с листовка.Производител:
СОФАРМА АД, България

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.