Меню
Количка

ПРАГИОЛА капс 75 мг х 56 бр

Прагиола 75 мг х56 твърди капсули - Лекарства с рецепта
ПРАГИОЛА капс 75 мг х 56 бр
Продуктът не може да бъде закупен онлайн.
  • Наличност: Изчерпан
  • Производител: KRKA d.d., Словения
  • Арт.номер: 49575
  • Тегло: 0.20кг
0.00 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Мирабел

Прагиола принадлежи към група лекарства, които се използват за лечение на епилепсия, невропатна болка и генерализирано тревожно разстройство при възрастни.

Прагиола принадлежи към група лекарства, които се използват за лечение на епилепсия, невропатна болка и генерализирано тревожно разстройство (ГТР) при възрастни.

Периферна и централна невропатна болка: Прагиола се използва за лечение на продължителна болка, причинена от увреждане на нервите. Различни заболявания могат да предизвикат периферна невропатна болка като например диабет или херпес зостер. Усещанията за болка могат да бъдат описани като горещи, парещи, пулсиращи, стрелкащи, пробождащи, остри, сковаващи, силна болезненост, смъдене, усещане за изтръпване, пробождане с игли.
Периферната и централна невропатна болка може да бъде свързана и с промени в настроението, нарушения на съня, умора (уморяемост) и може да се отрази на физическото и социално функциониране и на качеството на живота като цяло.

Епилепсия: Прагиола се използва за лечение на някои форми на епилепсия (парциални пристъпи с или без вторична генерализация) при възрастни. Вашият лекар ще Ви предпише Прагиола, за да Ви помогне да лекувате Вашата епилепсия, когато провежданото лечение не води до овладяване на състоянието Ви. Трябва да вземате Прагиола като допълнение към Вашето настоящо лечение. Прагиола не е предназначена за самостоятелна употреба, а винаги трябва да бъде прилагана в комбинация с друго антиепилептично лечение.

Генерализирано тревожно разстройство: Прагиола се използва за лечение на генерализирано тревожно разстройство (ГТР). Симптомите на ГТР са продължителна прекомерна тревожност и притеснение, които се контролират трудно. ГТР може също да предизвика безпокойство или усещане за възбуда или нервност, лесно уморяване, да изпитвате трудности при концентриране или бели полета в паметта, да се усещате раздразнителен, да имате мускулно напрежение или проблеми със съня. Това е различно от стреса и напрежението на обичайното всекидневие.Деца и юноши
Безопасността и ефикасността при деца и юноши (на възраст под 18 години) не са установени и поради това Прагиола не трябва да се използва в тази възрастова група.Прагиола с храна, напитки и алкохол
Капсулите Прагиола могат да бъдат приемани с или без храна. Препоръчва се да не се пие алкохол, докато приемате Прагиола.Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Прагиола не трябва да бъде вземана по време на бременност или при кърмене, освен ако Вашият лекар не Ви е казал друго. Жени с детероден потенциал е необходимо да използват ефикасни противозачатъчни средства.Шофиране и работа с машини
Прагиола може да предизвика замаяност, сънливост и намалена концентрация. Не трябва да шофирате, да работите със сложни машини или да се включвате в други потенциално рискови дейности, докато не разберете дали това лекарство не засяга Вашата способност да извършвате тези дейности.Състав:
Активното вещество е:
прегабалин /pregabalin/.
Другите съставки са: титанов диоксид (Е171), желатин (Е441), жълт железен оксид (Е 172), черно печатарско мастило (шеллак (Е904), черен железен оксид (Е172), пропилен гликол (Е1520)) в капсулната обвивка.Начин на употреба:
Периферна и централна невропатна болка, епилепсия или генерализирано тревожно разстройство:
Вземайте толкова капсули, колкото Ви е назначил Вашият лекар.

Дозата, подходяща за Вас и Вашето състояние, обичайно ще бъде между 150 mg и 600 mg всеки ден.
Вашият лекар ще Ви каже да вземате Прагиола или два пъти, или три пъти дневно. При двукратен прием вземайте Прагиола всеки ден сутрин и вечер приблизително по едно и също време. При трикратен прием вземайте Прагиола всеки ден сутрин, следобед и вечер приблизително по едно и също време.
Ако имате усещането, че ефектът на Прагиола е прекалено силен или прекалено слаб, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте пациент в старческа възраст (над 65 години), трябва да вземате Прагиола по обичайния начин, освен, ако имате проблеми с бъбреците. Вашият лекар може да Ви предпише различна схема на дозиране и/или доза, ако имате проблеми с бъбреците.

Поглъщайте капсулата цяла с вода.

Продължавайте да вземате Прагиола, докато Вашият лекар не Ви каже да спрете.

 

Опаковка:
14 твърди капсули


Производител: 
KRKA

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.