Меню
Количка

ПРЕНЕСА табл 8 мг х 30 бр

Пренеса 8 мг х30 таблетки - Лекарства с рецепта
ПРЕНЕСА табл 8 мг х 30 бр
Продуктът не може да бъде закупен онлайн.
 • Наличност: В наличност
 • Производител: KRKA d.d., Словения
 • Арт.номер: 33998
 • Тегло: 0.20кг
7.21 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Мирабел

Пренеса действа като разширява кръвоносните съдове, което улеснява изпомпването на кръвта от сърцето през тях до всички части на тялото. Използва се за лечение на високо артериално налягане, инфаркт, при пациенти с коронарна болест на сърцето.

Активното вещество в таблетките Пренеса принадлежи към групата лекарства, известни като инхибитори на ангиотензин конвертиращия ензим (АСЕ). Той действа като разширява кръвоносните съдове, което улеснява изпомпването на кръвта от сърцето през тях до всички части на тялото.Пренеса таблетки се използва при:

 • Лечение на високо артериално налягане (хипертония).
 • За намаляване риска от сърдечни инциденти, като инфаркт, при пациенти със стабилна форма на коронарна болест на сърцето (състояние, при което е намалено или блокирано кръвоснабдяването на сърцето) и при такива пациенти, които вече са преживели сърдечен инфаркт и/или операция, за подобряване на кръвоснабдяването на сърцето чрез разширяване на съдовете, които го снабдяват с кръв.Не приемайте Пренеса:

 • ако сте алергични (свръхчувствителни) към периндоприл, към някой друг АСЕ инхибитор или към някое от помощните вещества на това лекарство ;
 • ако сте имали в миналото реакция на свръхчувствителност с внезапно подуване на устните и лицето, шията, вероятно и на ръцете и краката, или задушаване или дрезгав глас (ангиоедем) след употреба на АСЕ инхибитор;
 • ако сте имали случай на ангиоедем в семейството си или сте имали ангиоедем при други обстоятелства;
 • ако сте бременна повече от 3 месеца (също така е добре да се избягва Пренеса в началото на бременността);
 • ако имате диабет или нарушена бъбречна функция и се лекувате с лекарство за понижаване на кръвното налягане, съдържащо алискирен,
 • ако сте приемали или в момента приемате сакубитрил/валсартан, лекарство, използвано за лечение на вид хронична сърдечна недостатъчност при възрастни, тъй като има повишен риск от ангиоедем (бързо образуване на оток под кожата в област като напр. гърлото).

Пренеса таблетки не се препоръчват за употреба при деца и юноши.Пренеса с храни и напитки
Препоръчително е Пренеса да се приема преди хранене, за да се намали влиянието на храната върху начина, по който действа лекарството.Бременност и кърмене
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се е Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Бременност
Вие трябва да кажете на Вашия лекар, ако мислите, че сте (или може да сте) бременна. Вашият лекар обикновено ще Ви посъветва да прекратите приема на Пренеса преди да забременеете или веднага след като разберете, че сте бременна и ще Ви посъветва да приемате друго лекарство вместо Пренеса. Пренеса не се препоръчва в ранна бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна повече от 3 месеца, тъй като може да предизвика сериозно увреждане на Вашето бебе, ако се използва след третия месец на бременността.
Кърмене
Кажете на Вашия лекар, ако кърмите или възнамерявате да кърмите. Пренеса не се препоръчва за майки, които кърмят и Вашият лекар може да избере друго лечение за Вас, ако искате да кърмите, особено ако бебето Ви е новородено, или е било родено недоносено.


Шофиране и работа с машини
Вие не трябва да шофирате или работите с машини, докато не разберете как Ви действа Пренеса. Пренеса обикновено не влияе на бдителността, но замаяност или отпадналост поради ниско кръвно налягане, може да възникнат при някои пациенти, особено в началото на лечението или в комбинация с други антихипертензивни лекарства.

В резултат на това способността за шофиране или работа с машини може да бъде нарушена.


Състав:
Активното вещество е: 
терт-бутиламинов периндоприл (perindopril tert-butylamine).
Всяка таблетка съдържа 8 mg терт-бутиламинов периндоприл, което се равнява на 6,676 mg периндоприл.
Другите съставки са: калциев хлорид хексахидрат, лактоза монохидрат, кросповидон тип А, микрокристална целулоза, силициев диоксид, колоиден безводен и магнезиев стеарат.Начин на употреба:
Препоръчителната доза за лечение на високо кръвно налягане е 4 mg периндоприл (1 таблетка Пренеса 4 mg) веднъж дневно. Когато е необходимо, дозата може да бъде увеличена до 8 mg периндоприл (2 таблетки Пренеса 4 mg или 1 таблетка Пренеса 8 mg) веднъж дневно.

Препоръчителната доза за лечение на симптоматична сърдечна недостатъчност е 2 mg периндоприл (1 таблетка Пренеса 2 mg) веднъж дневно, като тя може да бъде увеличена до 4 mg периндоприл ( 1 таблетка Периндоприл 4 mg таблетки или 2 таблетки Пренеса 2 mg таблетки) веднъж дневно, когато е необходимо.

Препоръчителната начална доза за лечение на стабилна форма на коронарна болест на сърцето е 4 mg периндоприл (1 таблетка Периндоприл 4 mg) веднъж дневно; ако се понася добре, дозата може да бъде увеличена до 8 mg перидоприл (2 таблетки Пренеса 4 mg или 1 таблетка Пренеса 8 mg) веднъж дневно.

Вземете таблетката с чаша вода, за предпочитане по едно и също време всеки ден, сутрин, преди хранене.Опаковка:
30 таблеткиПроизводител: 
KRKA

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: С РЕЦЕПТА