Меню
Количка

ПРОБИЕН B-КОМЛЕКС капс х 10 бр

Пробиен В-Комплекс Синбиотик при прием на антибиотик х10 капсули - Пробиотици
ПРОБИЕН B-КОМЛЕКС капс х 10 бр
14.61 лв.

Хранителна добавка, която спомага за правилното функциониране на храносмилателната система, подкрепя имунната система, действа благоприятно на нервната система, повишава общото здраве и тонуса и намалява чувството на умора и отпадналост.

Probien B-Complex е специално създадена хранителна добавка от Fortex, която представлява комбинация от ново поколение синбиотик (пробиотик+пребиотик) и добавен B-комплекс (Витамини B1,B2,B3,B6,B12), която се използва за намаляване на негативните последици за организма при прием на антибиотици и за запазване на доброто здраве на стомашно-чревната флора. Пробиен Б-Комплекс спомага за правилното функциониране на храносмилателната система, подкрепя имунната система и възстановителните сили на организма, действа благоприятно на нервната система, повишава общото здраве и тонуса и намалява чувството на умора и отпадналост.

Probien B-Complex е изключително ефективен, тъй като трите елемента действат в синергия - пребиотика подсилва действието на пробиотика, а пробиотика от своя страна усилва синтеза на B витамините. Мощният комплекс спира развитието на болестотворните бактерии и микроорганизми, повишава имунитета и защитава организма от болести и вирусни инфекции.  

Пробиен B-Комплекс е под формата на капсули с удължено освобождаване.Пробиотици

Според дефиницията на Световната Здравна Организация (СЗО) пробиотиците са живи микроорганизми, които приети в съответните дози, влияят благотворно върху консуматора, подкрепяйки вътрешния нормален микробен баланс.

Лактобацилус Ацидофилус (Lactobacillus acidophilus) и Бифидобактериум лонгум

(Bifidobacterium longum) са едни от най-популярните и ефективни пробиотици.

Пребиотици

Пребиотиците подпомагат и засилват действието на пробиотиците.

Пребиотиците осигуряват среда - подходящо рН и хранителни вещества, благоприятна за по-доброто развитие на полезните пробиотични бактерии.

Инулинът в Пробиен В-комплекс е перфектният пребиотик - 100% разтворими и напълно безопасни фибри, съставени от фрукто-олигозахаридни и полизахаридни вериги.

 

Витамини от В-групата

Витамините от B-групата са важни за усвояването на енергията и хранителните вещества. Те допринасят за изграждането на редица жизненоважни ензими, за нормалното функциониране на човешкия организъм, за нормалното възстановяване след стрес или други изпитания за организма. Витамините от B-групата са необходими и за по-доброто функциониране на пробиотиците.


Състав:

Съставки в 1 капсула:

  • Лактобацилус Ацидофилус (Lactobacillus acidophilus) 4 млрд. cfu
  • Бифидобактериум Лонгум (Bifidobacterium longum) 1 млрд. cfu
  • Пребиотик инулин 50mg
  • Витамин В3 (никотинамид) 5mg NE
  • Витамин В1 (тиамин хидрохлорид) 1,5mg
  • Витамин В2 (рибофлавин) 1,5mg
  • Витамин B6 (пиридоксин хидрохлорид) 1,5mg
  • Витамин B12 (цианокобаламин) 1,6µg


Начин на употреба:
По 1 капсула дневно преди хранене, поне 1 час преди или 2 часа след прием на антибиотика.
Да се приема по време на антиобиотичната терапия и поне 5 дни след приключването й.Опаковка:
10 капсулиПроизводител: 
ФОРТЕКС Нутрасютикалс ООД

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.