Меню
Количка

РИНОСТОП спрей за нос 0,1% 10 мл

Риностоп Спрей за нос 0,1% при остър ринит х10 мл - За нос и хрема
РИНОСТОП спрей за нос 0,1% 10 мл
0.00 лв.

Риностоп 0,1% спрей за нос се използва при остър, неалергичен и алергичен ринит, при синузити, при възпаление на средното ухо за отбъбване на лигавицата в носоглътката. За деца над 12 години.

Риностоп 0,1% спрей за нос съдържа активно вещество от групата на така наречените деконгестанти. При впръскване в носа действа директно върху кръвоносните съдове (артерии и вени) в носната лигавица, като предизвиква свиването им. В резултат на това притокът на кръв към носа и синусите (околоносните кухини) намалява, отокът на лигавицата спада, отделянето на секрети намалява, проходимостта на носните ходове и дишането се подобряват. Ефектът на лекарството настъпва бързо до 2 минути и продължава до 12 часа.

Риностоп 0,1% спрей за нос се използва за повлияване на отока при остър, неалергичен и алергичен ринит (течащ и запушен нос); за подпомагане отделянето на секретите при синузити (възпаление на околоносните кухини); в комплексната терапия на възпаление на средното ухо за отбъбване на лигавицата в носоглътката. Използва се при възрастни и деца над 12 годишна възраст.


Не използвайте Риностоп 0,1% спрей за нос:
  • ако сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки на това лекарство; 
  • при операции, които са извършени през носа;
  • при сух ринит;
  • атрофичен ринит;
  • повишено вътреочно налягане (глаукома);


Деца и юноши

Риностоп 0,1% спрей за нос е предназначен за приложение при възрастни и деца над 12 годишна възраст.


Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Приложението на Риностоп 0,1% спрей за нос по време на бременност е възможно само в случаите на сериозни медицински показания за това. Необходимо е да се избягва приложението му по време на кърмене, тъй като няма данни дали лекарственото вещество се отделя в кърмата.


Шофиране и работа с машини

Риностоп 0,1% спрей за нос не повлиява или повлиява пренебрежимо способността за шофиране и работа с машини.


Състав:
Активното вещество е:
ксилометазолинов хидрохлорид.  В 1 ml разтвор се съдържа 1 mg от активно вещество ксилометазолинов хидрохлорид (xylometazoline hydrochloride), единична доза при впръскване доставя 0,08 mg ксилометазолинов хидрохлорид.

Другите съставки са: натриев хлорид, динатриев едетат, хлороводородна киселина, конц., триетаноламин, бензалкониев хлорид, пречистена вода.Начин на употреба:

При възрастни и деца над 12-годишна възраст се прилагат по 1 впръскване във всяка ноздра до 3 пъти дневно. Между две апликации трябва да има интервал поне от 8 часа.

Указания за употреба на Риностоп 0,1% спрей за нос:
1. Отстранете капачката и преди първата употреба на спрея натиснете дозатора няколко пъти до пръскане на струя.
2. Освободете носа от секрети.
3. Поставете наконечника в едната ноздра при изправена глава и го натиснете!
4. За впръскване в другата ноздра повторете процедурата.
5. Затворете капачката след употреба.

Риностоп 0,1% спрей за нос е предназначен да се ползва от един пациент, поради опасност от разпространение на инфекция при едновременна употреба от няколко пациента.


Опаковка:
10 млПроизводител: 
СОФАРМА АД, България
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.