Меню
Количка

СМЕКТА GO саше 3 гр x 12 бр

Smecta Go box of 12 sachets / Смекта GO кутия 12 сашет - Стомашно - чревен тракт
СМЕКТА GO саше 3 гр x 12 бр
 • Наличност: В наличност
 • Арт.номер: 49462
 • Тегло: 0.02кг
8.65 лв.

Smecta Go е готова за пиене суспензия в сашета, предназначена за лечение на остра диария при възрастни и деца над 8 години. Основният компонент на продукта е диосмектит, естествена глина, която помага при инхибиране и лечение на диария и облекчаване на коремна болка. Диосмектитът свързва токсични вещества и микроорганизми и улеснява елиминирането им от организма, защитава храносмилателния тракт и подпомага възстановяването на увреждането му. 

     Smecta Go box of 12 sachets / Смекта GO кутия 12 сашет

     Smecta Go е готова за пиене суспензия в сашета, предназначена за лечение на остра диария при възрастни и деца над 8 години. Основният компонент на продукта е диосмектит, естествена глина, която помага при инхибиране и лечение на диария и облекчаване на коремна болка. Диосмектитът свързва токсични вещества и микроорганизми и улеснява елиминирането им от организма, защитава храносмилателния тракт и подпомага възстановяването на увреждането му. 


     Предназначен за:

 • лечение на остра диария при възрастни и деца над 8 години. При деца лечението на остра диария трябва да е съпроводено с приемане на перорален рехидратиращ разтвор, за да се предотврати обезводняване.
 • лечение на хронична диария или стомашни болки при възрастни.

     Съставдиосмектит - представлява естествена глина, която помага за спирането и лечението на диария и облекчаване на стомашните болки. Доказано е, че той се свързва с токсините и микроорганизмите (бактерии и вируси) и помага за тяхното отстраняване от тялото; предпазва стомашно-чревния тракт и спомага за възстановяването на стомашно-чревни увреждания с естествените си покривни свойства. Ефикасността на диосмектит е доказана чрез клинични проучвания.

Това медицинско изделие се приема перорално и е готово за пиене. Съдържанието на сашето може да се поглъща направо. Разтъркайте сашето, преди да го отворите. Всяко саше се използва само веднъж след отварянето.

    Препоръчителна дозировка

    • Остра диария

Възраст

Доза

Деца (от 8 до 15 години включително)

2 сашета първоначално, след това по 1 саше след всяко течно изхождане, до 4 сашета на ден

Трябва да се приема перорален рехидратиращ разтвор (ПРР) за компенсиране на изгубените от диарията течности и предотвратяване на обезводняване.

Възрастни и деца над 15 години

2 сашета първоначално, след това по 1 саше след всяко течно изхождане, до 6 сашета на ден

 

Колко дълго се приема СмектаГоу® при остра диария

 

Можете да използвате СмектаГоу до 3 дни. Ако диарията продължи повече от 3 дни, се посъветвайте с Вашия лекар.

    Не приемайте:

 • ако сте алергични към диосмектит или към някоя от другите съставки
 • при деца под 8 годишна възраст с остра диария;
 • при деца с хронична диария или стомашни болки.

    Специални предупреждения и предпазни мерки за това медицинско изделие

    Не се опитвайте да лекувате симптомите сами и незабавно се посъветвайте с Вашия лекар, ако:

 •  диарията е придружена от висока температура, треска или многократно повръщане;
 • имате признаци на обезводняване (ако изпитвате силна жажда, сухота на езика, отпадналост или трайна загуба на апетит);
 • изпражненията ви съдържат кръв или слуз;
 • диарията е придружена с внезапна загуба на телесно тегло;
 • диарията се появява по време на лечение с антибиотици или след него;
 • имате установена имунна недостатъчност или в момента сте подложен на лечение, което потиска имунната система на организма (с имуносупресори или лечение на рак);
 • наскоро сте се завърнали от пътуване в тропическа страна.

     Не продължавайте да лекувате диарията и се посъветвайте с Вашия лекар, ако:

 • Симптомите не се подобряват или се влошават след препоръчителната продължителност на лечението
 • Диарията често се появява отново или изпитвате редуващи се пристъпи на диария и запек.

    Вземайте специални предпазни мерки

 • СмектаГоу трябва да се използва с внимание от пациенти, които са имали остър запек;
 • СмектаГоу съдържа малки количества етанол (етилов алкохол), под 100 mg на дневна доза.

    Предупреждения за пациенти с остра диария:
    При деца СмектаГоу трябва да се използва заедно с перорален рехидратиращ разтвор (ПРР) за компенсиране на изгубените от диарията течности и за да се предотврати обезводняване.

     Децата трябва да приемат редовно храна, докато диарията продължава. Препоръчително е да се приемат често малки порции от смесени храни (например ориз, яйца, месо, готвени плодове и зеленчуци).

    Ако детето изпитва промени в поведението, ако симптомите на диарията не се подобряват или се влошават, или има често или постоянно повръщане, се обърнете към Вашия лекар.

    При възрастни с остра диария СмектаГоу е съпътстващо лечение към рехидратирането с вода за компенсиране на изгубените от диарията течности. Докато диарията продължава, трябва да се приема редовно храна. Препоръчително е да се приемат плодови сокове или малки порции от леки храни без мазни, тежки, пикантни, стимулиращи съставки.

    Лечението на диария при пациенти в напреднала възраст или пациенти с крехко здраве изисква специално внимание, тъй като диарията може да доведе до значителна загуба на течности (обезводняване), която може да има тежки последици.

    Предупреждения за хронична диария или стомашни болки

    Продължително или многократно приемане на СмектаГоу не е препоръчително. При хронична диария или стомашни болки, ако симптомите продължават повече от две седмици, се посъветвайте с Вашия лекар, за да се установят първопричините, преди да може лечението да продължи.

     Други лекарства и СмектаГоу: Не приемайте СмектаГоу едновременно с други перорално приемани лекарства, за да не намалите ефективността на другото лечение. Препоръчително е да има интервал от 2 часа между приемането на други лекарства и СмектаГоу.

    Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства или медицински изделия, включително отпускани без рецепта.

    Бременност и кърмене
Може да се използва от бременни жени и кърмачки, но се препоръчва да се посъветвате с Вашия лекар, преди да приемате СмектаГоу®.

    Възможни нежелани ефекти
Най-често срещаната нежелана реакция по време на лечението е запек. При поява на запек лечението трябва да се прекрати и ако е необходимо, да започне отново с по-малка дневна доза. Някои други по-рядко срещани нежелани реакции са обрив, уртикария (копривна треска), пруритус (сърбеж) и ангиоедем (алергична реакция, която причинява подуване на кожата, устните, гърлото и езика).

Ако забележите някакви нежелани реакции, които не са описани в тази листовка, или ако някоя от нежеланите реакции продължава по-дълго време, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

    Как да съхранявате SmectaGo®

    Да се пази на място, недостъпно за деца.

    СмектаГоу не трябва да се използва след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Няма специални условия на съхранение за това медицинско изделие. 

    Съдържание на опаковката : Основната съставка в СмектаГоу е диосмектит, по 3 g на саше.

    Другите съставки са: овкусител карамел и какао*, гума ксантан, лимонена киселина монохидрат, аскорбинова киселина, калиев сорбат, сукралоза, пречистена вода.

 

12 сашета

    Производител:PharmaSwiss 

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.