Меню
Количка

ЧАЙ СМРАДЛИКА лист 50 гр БИЛЕК

Bilec tea Sumac leaves 50 gr / Билек Смрадлика листа чай 50 гр - Билки и чай
ЧАЙ СМРАДЛИКА лист 50 гр БИЛЕК
  • Наличност: В наличност
  • Арт.номер: 22671
  • Тегло: 0.06кг
1.93 лв.

Смрадлика листа съдържа дъбилни вещества, етерично масло  идруги. Смрадлика притежава противовъзпалително, антисептично, адстрингентно и кръвоспиращо действие. Отварата от листата на Смрадлика се използват за бани и компреси при трудно заздравяващи рани и хемороиди, за жабурене при възпалителни процеси на устната кухина и за вагинални промивки.

Смрадликата се препоръчва при бяло течение (за вагинални промивки),хемороиди (за бани), афти на устната кухина, стоматити, пиорея, трудно заздравяващи рани, диария, киселини в стомаха, възпаление на венците и др. В българската народна медицина смрадликата се използва при кръвохрачене, възпаление на червата и стомаха, при бъбречни заболявания. Билката Смрадлика действа затягащо, противовъзпалително и антисептично. Употребява се още при диария и дизентерия. В българската народна медицина Смрадлика се употребява още и при киселини в стомаха, язва, задух, кръвохрачене, заболяване на бъбреците и др.

Допълнителна информация: Качество на Смрадлика - БИЛЕК: вода до 12%; обща пепел до 10%; танини, не по-малко от 10%; общ брой жизнеспособни аеробни микроорганизми, не повече от 107 аеробни бактерии и не повече от 105 гъби за грам или милитър; Escherichia coli, не повече от 102 в грам или милитър. части, преминаващи през сито с отвори 0.25 mm до 5%; части, непреминаващи през сито с отвори 6 mm до 5%.

Състав: Смрадлика листа (Cotini folium) – 100%.

Начин на употреба: Отворете капака на кутията. Извадете плика с растителен материал и кламера. Отрежете с ножица горната запоена част на плика.Не разкъсвайте плика.

Начин на приготвяне: За бани и компреси - 50 g листа от смрадлика се заливат с 2 л кипяща вода. Вари се 20 минути. Престоява при стайна температура (15° - 20°С) 60 минути и се прецежда. За вагинални промивки, жабурене и гаргари поставете две супени лъжици листа от смрадлика в 1 л кипяща вода. Варете 5 минути. Престоява при стайна температура (15° - 20°С) 30 минути. Прецедете отварата през марля. Трайността на извлека е 12 часа, при условие, че се съхранява при температура 2° - 8°С в хладилник, но без да замръзва. Бани и компреси се правят 1-2 пъти на ден. Вагинални промивки, жабурене и гаргари се правят 1-2 пъти на ден.

Начин на съхранение: След като дозирате, притиснете отвора на плика, прегънете два пъти и защипете прегъвката с кламера. Поставете запечатания плик в кутията. Затворете капака на кутията. Съхранявайте при стайна температура (под 25°С) в сухи, помещения (относителна влажност на въздуха под 70%), защитен от пряка слънчева светлина. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да не се употребява след изтичане на срока на годност!

Производител: Билек

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.