Меню
Количка

ТАЛЦИД табл 500 мг x 20 бр

Тalcid 500 mg 20 tablets chewable /Талцид 500 mg 20 таблетки за дъвчене - Стомашно-чревни проблеми
ТАЛЦИД табл 500 мг x 20 бр
8.80 лв.

Талцид е препарат за намаляване на стомашните киселини. Прилага се при различни заболявания на стомашно-чревния тракт, които се подобряват в резултат от намаляване на стомашната киселинност.

Талцид съдържа активната съставка хидроталцит и може да бъде приеман от възрастни и деца над 12 години за симптоматично лечение на нарушения, при които е налице хиперацидитет, като оплаквания, свързани с повишена киселинност, гастро-езогфагеален рефлукс (ГЕР), остър и хроничен гастрит, стомашна или дуоденална язва.

Приложение:
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Дозировка:                                                                                                                                                                                                    
За симптоматично лечение на:
  • киселини и оплаквания, свързани с повишена киселинност: 500-1000 mg хидроталцит при необходимост. Не трябва да се превишава общата дневна доза от 6000 mg хидроталцит .
  • гастро-езогфагеален рефлукс (ГЕР), остър и хроничен гастрит: 500-1000mg хидроталцит 1-2 часа след храна, по време на лягане и когато симтоматичните оплаквания се появят. Не трябва да се превишава общата дневна доза от 6000 mg хидроталцит .
  • стомашна или дуоденална язва: 1000 mg хидроталцит 3-4 пъти дневно след храна, по време на лягане. Не трябва да се превишава общата дневна доза от 6000 mg хидроталцит. Лечението трябва да продължи поне 4 седмици след първото отзвучаване на симптомите.
За перорално приложение.

Активни съставки: Всяка таблетка съдържа 500 mg хидроталцит.
За пълния списък на помощните вещества, моля прочетете листовката.
 
Вид на опаковката:
Кутия с 20 таблети за дъвчене.
 
Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката. 
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.