Меню
Количка

ТЕСТ ЗА ОВУЛАЦИЯ CLEAR OVU/5бр+1бр бременност/

ABO Clear Тест за овулация х5 броя ленти + Тест за бременност - Тестове за бременност и овулация
ТЕСТ ЗА ОВУЛАЦИЯ CLEAR OVU/5бр+1бр бременност/
  • Наличност: Изчерпан
  • Арт.номер: 17158
  • Тегло: 0.02кг
0.00 лв.
Комплект:
  • Clear Тест за овулация х 5 бр. ленти 
  • Тест за Бременност
Човешкият лутеинов хормов (LH) е глюкопротеинов хормон, който се произвежда от хипофизната жлеза. LH има молекулярна маса от 30 000 далтона. LH участва в регулирането на овулацията и функцията на яйчниците по време на менструацията. Приблизително 12 до 36 часа след вълната на LH, уголемената торбичка е готова да отдели узрялата яйцеклетка. При последвалата овулация, LH се връща до базовото си ниво за 48 часа. Рязката промяна на нивото на LH по време на менструалния цикъл го правят подходящ за отчитане наличието на овулацията. LH тестът за овулация може да отчете вълната на LH при ниво от 30 mlU/ ml за 3 минути.
LH теста за овулация е трипластов имуно-диагностичен тест. Когато добавите урина на тестовия блок, тя се придвижва по него и мобилизира анти-LH, с който е покрит тестовия блок. Получената смес се придвижва по мембраната, под въздействието на капилярното налягане и взаимодействието на капилярното налягане и взаимодейства с антителата на анти-LH, с които е покрит тестовия участък. Ако има наличие на LH, се появява червена цветна ивица в тестовия участък. Тази контролна ивица служи като показател за наситеността на цвета при наличие на около 30 mlU/ ml LH. Когато наситеността на ивицата в тестовия участък е еднаква или по-силна от тази на ивицата в контролния участък, то резултатът от теста е положителен и показва, че вълната на LH започва. Ако LH е на базовото си ниво, по-малко от 15 mlU/ ml, наситеността на ивицата в тестовия участък ще е по-светла от тази на ивицата в контролния участък.Начин на употреба:
Clear Тест за овулация х 5 бр. ленти:
Проби от урината могат да се вземат по едно и също време всеки ден в продължение на 5 поредни дни.

Да не се тества първа сутрешна урина.

1. Проби от урината могат да се взимат по-всяко време на деня. Обикновено в сутрешната урина се съдържа най-високо ниво на LH. Препоръчително е да НЕ СЕ използва проба от първа сутрешна урина, тъй като такива проби могат да отчетат погрешни положителни резултати.

2. Когато се извършва изследване в няколко последователни дни, се препоръчва пробите да се взимат по едно и също време всеки ден.

3. Събирайте пробите от урина в чисти, сухи, пластмасови или стъклени контейнери.

4. Пробите могат да се държат в хладилник до 72 часа преди извършването на теста. Проба, съхранявана в хладилник, трябва да се остави да достигне до стайна температура, преди да се извърши изследването.

5. Като консервант може да се добави натриев ацид до 0,1% без това да повлияе на тестовия резултат.


Отчитане на резултата:
Тестът е валиден при поява на контролна ивица.
A. Положителен: Ако след 3 минути се появят две цветни ивици, резултатът е положителен - вие сте в овулация.
Б. Отрицателен: Ако в тестовия участък не се появи цветна ивица, а такава се появи само в контролния участък, резултатът от теста е отрицателен - не сте в овулация.
С. Невалиден: Тестът е невалиден, ако в контролния участък не се появи цветна ивица.
Тестът се повтаря с нова лентичка.


Тест за Бременност:
1. Напълва се чашка с урина за изследване.
2. Тестовата лентичка се изважда от фолийната опаковка.
3. Лентичката се потапя до синята линия в чашката с проба от урина, така че стрелките да сочат надолу. Нивото на урината не трябва да е по-високо от това на стрелките.
4. Лентичката се оставя в урината и се изважда след минимум 30 секунди, след което се поставя върху плоска неабсорбираща повърхност.
5. Резултатът се отчита между 3 и 10 минути.Опаковка:
5 броя ленти + Тест ленти за бременностПроизводител:
 ABO Pharma
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.