Меню
Количка

ЦИМОЦИНОКС табл 400 мг х 7 бр

Cimocinox 400 mg 7 tablets / Цимоцинокс 400 mg 7 таблетки - Лекарства с рецепта
ЦИМОЦИНОКС табл 400 мг х 7 бр
Продуктът не може да бъде закупен онлайн.
  • Наличност: В наличност
  • Арт.номер: 41942
  • Тегло: 0.20кг
24.45 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Мирабел
ЦИМОЦИНОКС е антибиотик тип флуорохинолон. Използва се при бактериални инфекции в случаите, когато стандартни антибиотици не дават резултат или не могат да се приложат.

Cimocinox 400 mg 7 tablets / Цимоцинокс 400 mg 7 таблетки

Цимоцинокс 400 mg филмиран таблетки Cimocinox 400 mg film-coated tablets моксифлоксацин (moxifloxacin)Съдържа: моксифлоксацин, микрокристална целулоза, царевично нишесте, натриево-нишестен гликолат, силициев диоксид, магнезиев стеарат, хипромелоза, микрокристална целулоза, макрогол стеарат, титанов диоксид, железен оксид червен, карминова киселинаПредназначение:ЦИМОЦИНОКС е антибиотик тип флуорохинолон. Използва се при бактериални инфекции в случаите, когато стандартни антибиотици не дават резултат или не могат да се приложат. Препоръчван при възпаления на синусите, обострен хроничен бронхит, пневмония, възпалителни гинекологични заболявания на матката и фалопиевите тръби, инфекции на кожата и меки тъкани.

Как се приема

ЦИМОЦИНОКС се приема по лекарско назначение в дози и с продължителност, съобразени с характера и тежестта на заболяването, възрастта и общото състояние на пациента.Обичайната доза е една таблетка дневно; поглъща се цяла, с чаша вода, с или без храна – включително млечни продукти.Медикаментът трябва да се приема по едно и също време.При възпаление на синусите е най-добре ЦИМОЦИНОКС да се приема една седмица, при влошен хроничен бронхит и белодробни възпаления – десет дни, при гинекологични инфекции две седмици, при инфекции на кожата и меките тъкани от една до три седмици.Препоръчаният курс на лечението трябва да се изпълни според лекарското указание независимо от настъпило по-рано от очакването подобрение.При неволно подозиране е наложителна медицинска консултация.

Възможни нежелани ефекти

Възможни са алергични реакции, които се изразяват в обрив, сърбеж в различни зони, включително интимната и очите, образуване на мехурчета. Реакцията при някои е изразена в оток по лицето, гърлото и езика, затруднено преглъщане и говор, замайване и загуба на съзнанието.Регистрирани са случаи на тежка диария, понякога с кръв и слуз, с мъчителни коремни спазми. Тези симптоми трябва да се обсъдят с лекуващия, тъй като може да се развие чревно възпаление.Известни са и случаи на бързо протичащо чернодробно възпаление с достигане до чернодробна недостатъчност и смърт. При някои потребители се появяват различни сърдечни смущения, най-често промени в сърдечния ритъм. Има също данни за възпаление и схващане на сухожилия, смущения в качеството на съня, невропатии, психична лабилност. Други отклонения засягат кръвните показатели и могат да се установят със сигурност само при лабораторни изследвания.Традиционни симптоми като главоболие, стомашни смущения – спазми, газове, диария или запек, са сред най-често съобщаваните. Има и информация за смущения в слуха, зрението, апетита и вкусовите усещания. При някои потребители настъпват мускулни схващания и възпаления на стави.Кога НЕ БИВА да се приема:Този медикамент не бива да се приема при алергия към някой от компонентите му. Не е подходящ при деца и подрастващи под 18 години.ЦИМОЦИНОКС не се използва при бременност и кърмене.Не се прилага при тежки чернодробни и сърдечни заболявания.Не се препоръчва при ниски нива на калий и/или магнезий в кръвта.Лекуващият следва да прецени безопасен ли е ЦИМОЦИНОКС, ако пациентът страда от миастения гравис, има психични проблеми, епилепсия или друго заболяване с припадъци, ако е в напреднала възраст и има бъбречни проблеми или проблемно кръвоснабдявне на сърдечния мускул.При лечение с ЦИМОЦИНОКС потребителят не бива да се излага на силно слънце.Взаимодействие с други медикаменти:ЦИМОЦИНОКС влиза в множество лекарствени взаимодействия, някои от които създават опасни за здравето състояния. Има опасност от нарушения на сърдечния ритъм при паралелен прием на ЦИМОЦИНОКС и медикаменти за регулиране на сърдечния ритъм, при психични проблеми, депресия, за лечение на инфекции, малария, конкретно – с медикаментите цисаприд, винкамин, бепридил, дифеманил, противоалергични.Опасно е също съчетаването с лаксативи, кортикостероиди, кортизонови препарати, антикоагуланти, лекарства за ХИВ-позитивни, съдържащи магнезий, цинк, алуминий, желязо, някои медикаменти за терапия на язва, активен въглен.Производители: S.C. Sandoz S.R.L., Румъния;  Salutas Pharma GmbH, Германия;
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.