Меню
Количка

ВАЛЕВИТ табл 100 мг/90 мг х 20 бр

Валевит при леки симптоми на психически стрес х20 обвити таблетки - Нервна система
Валевит при леки симптоми на психически стрес х20 обвити таблетки - Нервна система
Валевит при леки симптоми на психически стрес х20 обвити таблетки - Нервна система
Валевит при леки симптоми на психически стрес х20 обвити таблетки - Нервна система
ВАЛЕВИТ табл 100 мг/90 мг х 20 бр
  • Наличност: В наличност
  • Арт.номер: 38683
  • Тегло: 0.05кг
7.68 лв.

Традиционен растителен лекарствен продукт за облекчаване на леки симптоми на психически стрес.

Valevit е традиционен растителен лекарствен продукт, който се отпуска без рецепта, за облекчаване на леки симптоми на психически стрес.

Валевит е лекарствен продукт за употреба при специфични индикации, изключително основани на дългогодишна употреба.


Не приемайте 
Валевит обвити таблетки
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към екстракт от корени на валериана, екстракт от листа на маточина или към някое от помощните вещества на Валевит обвити таблетки.


Прием на 
Валевит обвити таблетки с други лекарства

Ако се приема едновременно с други синтетични хипнотици или седативи е възможно взаимно потенциране на ефекта. Тази комбинация изисква медицинска диагностика и наблюдение.


Прием на 
Валевит обвити таблетки с храни и напитки
Ефектът на лекарствените продукти от корени на валериана може да бъде засилен от едновременния прием на голямо количество алкохол.Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Тъй като няма адекватни данни за употребата на лекарствените продукти от корени на валериана и листа от маточина по време на бременност и кърмене, тяхната употреба не се препоръчва през това време.


Шофиране и работа с машини
Предупреждение: Този лекарствен продукт може да забави реакциите и да попречи в значителна степен на способността за шофиране.

Даже когато употребата на лекарствения продукт се налага, приемането на този лекарствен продукт може да попречи в значителна степен на способността за шофиране и работа с машини. Вие не трябва да шофирате никакви превозни средства или да използвате никакви инструменти или машини. Този ефект особено се засилва когато лекарственият продукт се комбинира с алкохол.


Важна информация относно някои от съставките на Валевит обвити таблетки
Този лекарствен продукт съдържа лактоза (млечна захар), глюкоза (гроздова захар) и захароза (цвеклова захар). По тази причина, ако имате непоносимост към някои захари, моля уведомете Вашия лекар преди да приемете Валевит обвити таблетки.Възможни нежелани реакции

Стомашно-чревни оплаквания, като гадене и коремни спазми, може да се появят след приемане на лекарствените продукти от корени на валериана. Не е известно колко често се появяват тези оплаквания.
Ако се появят реакции на свръхчувствителност, лечението трябва да се прекрати и пациента трябва да се консултира с лекар.


Състав:

Активните вещества са: валериана, сух екстракт от корен и маточина, сух екстракт от листа.
Всяка обвита таблетка съдържа: 100 mg сух екстракт от Valeriana extractum hydroalcoholicum L.s.1., radix (Валериана корен) (DER = 3-6:1, екстрагент: етанол 70 % V/V) и 90 mg сух екстракт от Melissa folium extractum siccum L., folium (Маточина лист) (DER = 4-6:1, екстрагент: метанол 30 % V/V).
Другите съставки са:
  • За растителни препарати – глюкоза течна, изсушена чрез разпрашване и силициев диоксид колоиден безводен
  • За таблетното ядро – целактоза 80, царевично нишесте , талк, силициев диоксид колоиден безводен и стеаринов киселина.
  • За обвивката – арабска гума, захароза, талк, Еудражит L125, метилцелулоза, калциев карбонат, силициев диоксид колоиден безводен, глицерол 85%, монтагликолов восък.


Начин на употреба:

За възрастни и лица над 12 години, обичайната доза е:
Приема се 1 обвита таблетка когато е необходимо, до 4 обвити таблетки дневно.


Начин на приложение:
Обвитите таблетки трябва да се приемат цели (да не се дъвчат) с достатъчно течност, несъдържаща алкохол (напр. чаша вода).Продължителност на употреба:
Ако симптомите продължават или се влошават след приемане на Валевит обвити таблетки в продължение на 2 седмици непрекъсната употреба, необходима е консултация с лекар.Деца:
Поради това, че не се препоръчва употребата при деца под 12 години, няма адекватни проучвания за употребата на този продукт при деца.Ако сте приели повече от необходимата доза Валевит обвити таблетки
Случаи на предозиране с Валевит обвити таблетки до днес не са известни.

Валериана, корен в доза приблизително 20 g (еквивалентна на около 67 обвити таблетки) предизвиква симптоми на: уморяемост, коремни спазми, стягане в гърдите, замаяност, тремор на ръцете и мидриаза, които изчезват за около 24 часа. Ако се появят някои от тези симптоми, трябва да се консултирате с лекар.


Ако сте пропуснали да приемете Валевит обвити таблетки
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.Опаковка:
20 обвити таблеткиПроизводител: 
Montavit
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.