Меню
Количка

ДУФАЛАК сироп 200 мл

Дуфалак сироп при запек х200 мл - Стомашно-чревни проблеми
ДУФАЛАК сироп 200 мл
  • Наличност: В наличност
  • Производител: Solvay Pharmaceuticals B.V.
  • Арт.номер: 25505
  • Тегло: 0.20кг
12.29 лв.

Дуфалак сироп се използва при лечение на запек (трудно изхождане, сухи и твърди изпражнения), за получаване на меки изпражнения, при хемороиди, ако сте имали операции на ануса или на ниските етажи на дебелото черво.

Duphalac е лекарство без лекарско предписание, което съдържа лаксатив, наречен лактулоза. Дуфалак сироп се използва при лечение на запек (трудно изхождане, сухи и твърди изпражнения), за получаване на меки изпражнения, при хемороиди, ако сте имали операции на ануса или на ниските етажи на дебелото черво. Дуфалак се прилага за лечение на чернодробна енцефалопатия, наречена системна портална енцефалопатия (чернодробно заболяване, водещо до затруднения на мисълта, треперене, промени на съзнанието, вкл. кома). Възможни нежелани лекарствени реакции на Дуфалак:
Както всички лекарства и Дуфалак може да има нежелани лекарствени реакции. В началото на терапията може да се появи флатуленция (подуване на корема), като по правило това отзвучава до няколко дни в хода на терапията. Коремни болки и диария са възможни при употреба на дози по-високи от предписаните. В такива случаи дозата трябва да се намали. При високи дози (обикновено се дават при лечение на портална системна енцефалопатия, ПСЕ), използвани за продължителен период от време, може да се наблюдава електролитен дисбаланс в резултат на диария.Нежелани лекарствени реакции от страна на храносмилателната система:
Флатуленция(подуване на червата), коремна болка, гадене и повръщане. При твърде високи дози - диария.


Преди да започнете приема на Дуфалак:
Не трябва да употребявате Дуфалак:

  • ако страдате от галактоземия
  • в случаи на чревна непроходимост
  • при непоносимост към лактулоза или някоя от съставките.

Моля, консултирайте се с лекар, ако някое от тези твърдения се е отнасяло за Вас в миналото.


Специални предупреждения!
Ако не настъпи подобрение след първите няколко дни на лечение или се появи отново запек след приложено лечение, консултирайте се с лекар. Съдържанието на лактоза трябва да се има предвид (вижте по-горе) при пациенти, страдащи от лактозна непоносимост. Обичайната доза, прилагана при запек не би трябвало да представлява проблем за диабетици.

Дозировката, употребявана за лечение на чернодробна (пре)кома обичайно е много по-висока и това трябва да бъде съобразено при лечение на диабетици.Прием на Дуфалак с други лекарства:
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако употребявате или скоро сте употребявали някакви лекарства, дори такива без рецепта. Поради начина на действие на лактулозата - понижаване на рН в дебелото черво, лекарства, чието освобождаване зависи от дебелочревното рН (напр. 5-АСА производни),могат да бъдат инактивирани.Бременност и кърмене:
Според съвременните научни изследвания, Дуфалак може да се използва безопасно по време на бременност и кърмене, при условие, че се прилага според указанията. Обърнете се към Вашия доктор за съвет преди да започнете да употребявате някое лекарство!Шофиране и работа с машини:
Дуфалак не повлиява или незначително повлиява способността за шофиране и работа с машини.Състав:
Активно вещество:  лактулоза. 1 ml Дуфалак разтвор за перорално приложение съдържа 667 mg лактулоза.


Начин на употреба:
Дуфалак да се приема еднократно сутрин. Дневната доза се определя индивидуално. По долу е дадена таблица с обичайните дозировки. При запек или при клинична необходимост от меки изпражнения:

Начална дозировка (3-4 дни) Поддържаща дозировка

Възрастни : 15- 45 ml, 15-30 ml

Деца 7-14 г.: 15 ml, 10-15 ml

Деца 1-6 г.: 5-10 ml, 5-10 ml

Кърмачета: 5 ml 


По правило дозировката може да се намали след първите няколко дни в зависимост от индивидуалните нужди на пациента! Приемете цялата доза за предпочитане по време на закуска. Началото на клиничния ефект може да се прояви след няколко дни. Това се обяснява с начина на действие на лактулозата. Ако след първите два дни не настъпи подобрение, може да се опита с по-висока дозировка или по-чест прием


Чернодробна прекома и кома:

Начална доза: 3 до 4 пъти на ден по 30-45 ml.

Поддържаща доза: трябва да бъде адаптирана така, че да се постигнат изхождания на меки изпражнения 2-3 пъти дневно. За предпочитане е рН на изпражненията да бъде 5.0-5.5.Ако според Вас ефектът на Дуфалак е твърде силен или твърде слаб, обърнете се към Вашия лекар. Ако приемете по-голяма доза Дуфалак, отколкото трябва: Ако сте приели по-висока доза Дуфалак, отколкото трябва, обърнете се незабавно към Вашия лекар или фармацевт. Не са наблюдавани случаи на предозиране. Ако дозата е твърде висока, могат да се появят болка в корема и диария. В такива случаи е достатъчно да се намали дозата или да се спре лечението. Ако пропуснете да вземете Дуфалак: Не приемайте двойна доза, за да наваксате пропуснатата индивидуална доза.


Опаковка:

200 мл


Производител:
Viatris

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.