Меню
Количка

КЛАРИТИН табл 10 мг x 10 бр

Кларитин 10 мг. 10 табл. - Алергия
КЛАРИТИН табл 10 мг x 10 бр
12.36 лв.

Кларитин принадлежи към клас лекарства, известни като антихистамини. Антихистамините помагат да се намалят симптомите на алергия чрез предотвратяване на ефектите на веществото, наречено хистамин, което се произвежда в организма.

КЛАРИТИН табл. 10 мг. х 10

 1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КЛАРИТИН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА Кларитин принадлежи към клас лекарства, известни като антихистамини. Антихистамините помагат да се намалят симптомите на алергия чрез предотвратяване на ефектите на веществото, наречено хистамин, което се произвежда в организма. Кпаритин облекчава симптомите, свързани с алергичен ринит (напр. сенна хрема), като кихане, секреция или сърбеж в носа и парене или сърбеж в очите. Кларитин може да се използва също и при лечението на уртикария (копривна треска), за облекчаване на симптоми като сърбеж, зачервяване и за намаляване на броя и големината на уртиките. Облекчаването на тези симптоми продължава през целия ден и помага за нормалното протичане на ежедневната Ви дейност и сън.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КЛАРИТИН Не приемайте Кларитин ако сте алергични (свръхчувствителни) към лоратадин или към някоя от останалите съставки на Кларитин. Обърнете специално внимание при употребата на Кларитин Преди да вземете Кларитин, съобщете на Вашия лекар или фармацевт: ако имате чернодробно заболяване. Употреба на други лекарства Не са известни лекарствени взаимодействия между Кларитин и други лекарства. Все пак, информирайте Вашия лекар, ако взимате или сте взимали напоследък други лекарства, дори и такива без рецепта. Лабораторни тестове Ако Ви предстоят кожни проби за алергия, не трябва да приемате Кпаритин два дни преди тестуването, тъй като лекарството ще повлияе на резултатите от тестовете. Прием на Кларитин с храна и напитки Кларитин може да се приема независимо от приема на храна. При едновременна употреба с алкохол Кларитин не води до усилване на действието на алкохола. Бременност и кърмене Ако сте бременна, приемът на Кларитин не се препоръчва. Ако кърмите, приемът на Кларитин не се препоръчва. Лоратадин се излъчва в майчиното мляко. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди приема на което и да е лекарство. Шофиране и работа с машини При препоръчваната доза, не се очаква Кларитин да причини сънливост или понижено внимание. Въпреки това, много рядко, някои хора изпитват сънливост, която може да повлияе върху способността за шофиране и работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на Кларитин Кларитин таблетки съдържат лактоза; затова ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се него, преди да вземете това лекарство.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КЛАРИТИН Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако не сте сигурни в нещо. Обичайната доза е: Възрастни и деца над 6-годишна възраст с телесно тегло над 30 кг: Една таблетка веднъж дневно с чаша вода, със или без храна. Кларитин таблетки от 10 мг не са подходящи при деца под 6-годишна възраст или с телесно тегло под 30 кг. За деца под 6-годишна възраст Кларитин е наличен под формата на сироп. Пациенти с тежки чернодробни проблеми: Възрастни и деца с телесно тегло над 30 кг: Една таблетка веднъж дневно през ден с чаша вода, със или без храна. Ефикасността и безопасността на Кларитин при деца под 2-годишна възраст не е установена. Ако сте приели повече от необходимата доза Кларитин Досега не са установени някакви сериозни проблеми след случайно предозиране на Кларитин. Най-честите симптоми при предозиране са сънливост, ускорена сърдечна честота и главоболие. В случай на предозиране на Кларитин, се обадете незабавно на Вашия лекар или фармацевт. Ако сте пропуснали да приемете Кларитин Ако забравите да вземете лекарството си навреме, вземете го колкото е възможно по-скоро, след това се върнете към редовната си схема на приемане. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, Кларитин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Най-често докладваните нежелани лекарствени реакции при деца на възраст между 2 и 12 години са главоболие, нервност и уморяемост. Най-често докладваните нежелани лекарствени реакции при възрастни и юноши са сънливост, главоболие, повишен апетит и трудно заспиване. В постмаркетинговия период на Кларитин много рядко са били съобщавани случаи на тежка алергична реакция, замаяност, аритмия, ускорено сърцебиене, гадене, сухота в устата, стомашно неразположение, чернодробни проблеми, опадане на косата, обрив и уморяемост. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КЛАРИТИН Да се съхранява под 25°С. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте Кларитин след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Съобщете на Вашия лекар или фармацевт, ако забележите промяна във вида на Кларитин. Лекарствата не трябва да се изхвърят в канализацията или в контейнера за битови отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Кларитин таблетки Активното вещество е: лоратадин 10 мг. Другите съставки са: лактоза монохидрат, царевично нишесте, магнезиев стеарат. Как изглежда Кларитин и какво съдържа опаковката Бели до почти бели овални таблетки, със запазен символ на Schering-Plough, делителна черта и цифрата "10" от едната страна, и гладки от другата страна. Кларитин таблетки се доставят в опаковка от 10 таблетки в блистер. Притежател на разрешението за употреба и производител: Притежател на разрешението за употреба: Мерк Шарп и Доум България ЕООД. Производител: Schering-Plough Labo.

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.