Меню
Количка

КОНТРОЛОК табл 20 мг х 14 бр

КОНТРОЛОК 20 мг 14 таблетки - Лекарства с рецепта
КОНТРОЛОК табл 20 мг х 14 бр
Продуктът не може да бъде закупен онлайн.
  • Наличност: В наличност
  • Арт.номер: 38080
  • Тегло: 0.20кг
6.49 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Мирабел
Контролок 20 mg съдържа активното вещество пантопразол (като натриев сескихидрат). Контролок 20 mg е селективен инхибитор на протонната помпа лекарство, което намалява образуването на киселина в стомаха. То се използва за лечение на заболявания на стомаха и червото, предизвикани от повишена продукция на киселина в стомаха.
  • Контролок 20 mg се използва при възрастни и юноши над 12-годишна възраст за лечение на симптоми (като киселини в стомаха, кисели оригвания, болки при преглъщане), свързани с гастроезофагеална рефлуксна болест, предизвикана от връщането на киселина от стомаха в хранопровода.

  • Продължително лечение на рефлукс езофагит (възпаление на хранопровода, придружено от връщане на киселина от стомаха в хранопровода) и предотвратяване на повторна поява на това състояние.

  • Контролок 20 mg се използва при възрастни за предотвратяване на дуоденална и стомашна язва, предизвикана от приемане на т. нар. нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС, напр. ибупрофен) при пациенти с повишен риск, на които се налага да приемат продължително време НСПВС.

 

Препоръчителната доза е:
Възрастни и юноши над 12-годишна възраст:

Лечение на симптоми (напр. киселини е стомаха, кисели оригвания, болки при преглъщане), свързани с гастроезофагеална рефлуксна болест
Обичайната доза е 1 таблетка дневно. Тази доза обикновено води до подобрение за 2 - 4 седмици, най-много след още 4 седмици. Вашият лекар ще Ви каже колко дълго да вземате лекарството. След това предотвратяването на повторните пристъпи може да стане с приемането на една таблетка дневно при нужда.

Продължително лечение на рефлукс езофагит (възпаление на хранопровода, придружено с връщане на киселини от стомаха в хранопровода) и предотвратяване на повторна поява на това състояние. Обичайната доза е 1 таблетка дневно. Ако заболяването се възобнови, Вашият лекар може да удвои дозата, като в този случай Вие може да използвате Контролок 40 mg таблетки, една таблетка дневно.
След оздравяването може да редуцирате дозата до една таблетка от 20 mg дневно.

Възрастни:
Профилактика на язва на дванадесетопръстника и стомаха при пациенти, на които се налага да приемат продължително време НСПВС Обичайната доза е 1 таблетка дневно.

Пациенти с чернодробни проблеми
Ако страдате от тежки чернодробни нарушения, Вие трябва да вземате не повече от 1 таблетка от 20 mg дневно.

Употреба при деца и юноши
Тези таблетки не се препоръчват за употреба при деца под 12-годишна възраст.

Начин на приложение
Контролок 20 mg се приема 1 час преди хранене с малко вода, без да дъвчите или натрошавате таблетката


Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: С РЕЦЕПТА