Меню
Количка

ЛАМИЗИЛ дерм гел 1% 15 гр

Ламизил Дермгел 1% за лечение на кожни инфекции, причинени от гъбички х15 грама - Кожни проблеми
ЛАМИЗИЛ дерм гел 1% 15 гр
 • Наличност: В наличност
 • Арт.номер: 52942
 • Тегло: 0.03кг
19.68 лв.

Ламизил дермгел 1% гел е противогъбичен лекарствен продукт, който действа като убива гъбичките, причинители на кожни инфекции.

Ламизил дермгел 1% гел е противогъбичен лекарствен продукт, който действа като убива гъбичките, причинители на кожни инфекции.

Lamisil dermgel 1% gel се отпуска без лекарско предписание за лечение на следните кожни инфекции (въпреки всичко трябва да го използвате внимателно, за да получите най-добри резултати):
 • Гъбички по краката (tinea pedis);
 • Гъбички в ингвиналните области (tinea cruris);
 • Гъбички по тялото - трихофития (tinea corporis);
 • Разноцветен лишей (pityriasiss (tinea) versicolor).

Гъбичките по краката 
засягат обикновено и двата крака, но невинаги. Най-често се появяват между пръстите. Може да бъдат и по извивката на ходилото, долната или друга част на стъпалата. Най-често срещаният тип гъбички по краката предизвиква напукване или лющене на кожата, но е възможно да имате и слаб оток, мехури или мокри рани. Ако обаче имате гъбична инфекция по ноктите (гъбички по или под нокътя), с обезцветяване на ноктите и промяна на нокътната структура (удебеляване, ронливост), трябва да се обърнете към лекар, защото ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел не е подходящ за този тип инфекция. ЛАМИЗИЛ ТАБЛЕТКИ, които са по лекарско предписание, трябва да се използват за лечение гъбички по ноктите.


Гъбичките в ингвиналните области се появяват в области на тялото, където кожата може да бъде прегъната и да сърби, особено ако е влажна. Това често са слабините и вътрешната част на бедрата. Засягат обикновено и двете страни, но често едната страна е по-засегната от другата. Може да се разпространят впоследствие между краката и седалището или нагоре към стомаха. Могат да се появяват също в гънките под гърдите, подмишниците или други препънати участъци. Обривът има ясен ръб и може да има мехури. Усеща се сърбеж.

Гъбичките по тялото (трихофития) може да се появят навсякъде по тялото, но най-често се откриват по главата, врата, лицето или ръцете. Обикновено изглеждат като кръгли петна червен обрив, но може да се появят като лющещи се петна и да сърбят.

Разноцветен лишей (pityriasis versicolor) се появява по кожата като участъци с лющещи се петна, които стават бели, поради загубата на кожна пигментация. Петната са най-отчетливи през лятото, тъй като кожата около тях потъмнява нормално. Появяват се главно по торса (под врата към талията), врата и ръцете и могат да се възобновяват в продължение на месеци, особено при топло време и с потене.

Ако не сте сигурни в причините за вашата инфекция, моля, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, преди употребата на ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел.


Не използвайте ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел:
 • ако сте алергични към активното вещество тербинафин или към някоя от останалите съставки на това лекарство).


Предупреждения и предпазни мерки

 • ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел се прилага върху кожата.
 • Да не се използва в устата или да се поглъща.
 • Избягвайте контакт на ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел с лицето си, очите или наранена кожа (лезии, които са видимо подути), които алкохолът може да раздразни. Ако гелът инцидентно попадне в очите ви, изплакнете ги старателно с течаща вода.
 • Консултирайте се с вашия лекар, ако продължава някакъв дискомфорт.
 • Деца и юноши
 • Не се препоръчва използването на ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел при деца и юноши под 18 години, поради недостатъчни данни за безопасност и ефикасност.


Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с вашия лекар или фармацевт, преди употребата на това лекарство. ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел не трябва да се използва по време на бременност, освен при категорична необходимост.

Не използвайте ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел докато кърмите. Не позволявайте бебетата да влизат в контакт с третираната кожа, включително гърдите.Възможни нежелани реакции

СПРЕТЕ употребата на ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел и потърсете веднага лекарска помощ, ако получите някои от следните признаци на алергична реакция:
 • Затруднено дишане или преглъщане;
 • Подуване на лицето, устните, езика или гърлото;
 • Силен сърбеж на кожата, с червени обриви или мехури.


Състав:

Активното вещество е: тербинафин.
Помошни вещества: пречистена вода, етанол 96%, изопропилов миристат, полисорбат 20, карбомер, сорбитанов лаурат, бензилов алкохол, натриев хидроксид, бутилхидрокситолуен.


Начин  на употреба:

Възрастни над 18 години:
Почистете и подсушете засегнатата кожа и прилежащите зони и измийте ръцете си.
Отвийте капачката и ако прилагате за първи път ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел, използвайте заострената част на върха на капачката, за да продупчите с нейна помощ предпазната мембрана, след което, внимателно стиснете тубата.
Приложете достатъчно количество от ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел за нанасяне на тънък слой върху засегнатата кожа и прилежащите зони.
Нежно втрийте.
Поставете капачката на тубата.
Измийте си ръцете, след като сте докосвали инфектираната кожа, за да не разпространите инфекцията върху себе си или други хора.
Ако третирате инфекция в зони, където кожата се прегъва, можете да покривате третираните участъци с марлена превръзка, особено през нощта. В такъв случай използвайте нова, чиста марля всеки път, когато прилагате ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел.

Прилагайте ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел върху засегнатите зони, както следва:
 • Гъбички по краката - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
 • Гъбички в ингвиналните области и по тялото - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
 • Разноцветен лишей (pityriasis versicolor) - 1 път дневно в продължение на 1 седмица.
Използвайте ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел в рамките на препоръчания период на лечение, дори състоянието на инфекцията да се подобри след няколко дни. Инфекциите обикновено се подобряват след няколко дни, но могат да се повторят, ако ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел не се прилага редовно или се прекрати твърде рано.

ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел трябва да започне да подобрява състоянието на кожата ви след няколко дни. Но пълното възстановяване на засегнатата кожа, след като инфекцията е премахната, се постига за по-дълъг период - до 4 седмици. ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел ще продължи да действа, дори и след като сте приключили пълния курс на лечение. Въпреки че след това няма да използвате ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ 1% Гел, подобрението трябва да продължи.

Ако не забелязвате никакви признаци на подобрение след 2 седмици от началото на лечението, моля, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт.
 

Опаковка:
15 грама


Производител: 
GlaxoSmithKline
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.