Меню
Количка

ПУЛСАТИЛА D1000 пилули 10 гр

Пулсатила D1000 / Pulsatilla D1000 - Хомеопатия
ПУЛСАТИЛА D1000 пилули 10 гр
0.00 лв.
Области на приложение: психични оплаквания, хормонални нарушения, имунен дефицит, възпаления на очите и ушите, заболявания на дихателните пътища, храносмилателния тракт, пикочно-половата система, двигателния апарат, кожни обриви.

Пулсатила D1000 / Pulsatilla D1000

Пулсатила (Pulsatilla) Котенце, Съсънка

Изходен материал:

Цялото растение свежо с цветовете му.

Области на приложение:

психични оплаквания, хормонални нарушения, имунен дефицит, възпаления на очите и ушите, заболявания на дихателните пътища, храносмилателния тракт, пикочно-половата система, двигателния апарат, кожни обриви.

Основни симптоми:

капризно, плачливо настроение, човек не иска да остава сам, има нужда от утеха, прави впечатление честата смяна на оплаквания както от соматично, така и от психично естество, силна предразположеност към инфекции с персистиращи възпаления на органите, слизести секрети.

Самолечение:

възпаление на средното ухо; предразположеност към инфекции; венозна недостатъчност, варикоза; прилошаване, повръщане, стомашно неразположение; рецидивиращи възпаления на пикочния мехур и пикочните пътища; неврогенен пикочен мехур, инконтиненция на урината; липса на менструация; течение, вагинална кандидоза; менопаузални оплаквания; акне, проблемна кожа, пъпки. Препоръка за прием на монопрепарати в D-потенции Хомеопатията е много индивидуален терапевтичен метод и дозирането се определя предимно от силата на оплакванията и реактивността на организма. Въпреки това съществуват следните общи препоръки за прием:

Възрастни:

При остри състояния се приемат по 10 глобули от ниските потенции (D6, D10, D12) на всеки час (не по-често от 6 пъти на ден) до настъпване на подобрение. След това приемът се редуцира на 3 пъти дневно по 10 глобули. Средните потенции (D30) се дават 1-2 пъти дневно по 10 глобули.

За деца:

Приемът е по същата схема като за възрастни, но количеството се различава: Деца от 0 до 1 година - по 3 глобули; Деца от 1 до 6 год. - по 5 глобули; Деца от 6 до 12 год. - по 7 глобули. За приложение на високите потенции (D1000) се изисква индивидуално дозиране от терапевт. Опаковка: 10 гр.

Производител: DHU-ARZNEIMITTEL, Германия.

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.