Меню
Количка

ТАМИФЛУ капс 75 мг x 10 бр

Tamiflu 75 mg hard capsules / Тамифлу 75 мг. 10 твърди капсули - Лекарства с рецепта
ТАМИФЛУ капс 75 мг x 10 бр
Продуктът не може да бъде закупен онлайн.
  • Наличност: В наличност
  • Арт.номер: 26148
  • Тегло: 0.20кг
35.32 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Мирабел

Тамифлу  е предназначен  за лечение или профилактика на грип.

 

Tamiflu 75 mg hard capsules

 

T

амифлу 75

мг. 10 твърди капсули

Тамифлу  е предназначен  за лечение или профилактика на грип.  Грипът е инфекция, причинена от грипен вирус. Симптомите  на грипа включват внезапно начало с висока температура,кашлица, хрема, главоболие, мускулни болки и често много силна умора. Тези симптоми може да се предизвикват и от други инфекции освен грип. Истинската грипна инфекция се появява само по време на ежегодните епидемии, когато грипните вируси се разпространяват. Извън епидемичните периоди тези симптоми се причиняват предимно от различен вид инфекции или заболявания. Тамифлу се отнася към групата лекарства, наречени "инхибитори на невраминидазата". Тези лекарства предотвратяват разпространението на грипния вирус вътре в организма и по този начин помагат да се облекчат или да се предотвратят симптомите, наблюдавани при инфекция с грипен вирус.

Подходящ за:

Възрастни и деца над 1 година

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки:

озелтамивир 75mg в една капсула

Дозировка:

Винаги вземайте Тамифлу както Вашият лекуващ лекар Ви е казал. Вземете Тамифлу веднага след като получите рецептата, тъй като това ще Ви помогне да забавите разпространението на грипния вирус в организма.Тамифлу капсули трябва да се поглъщат цели с вода. Не чупете и не дъвчете Тамифлу капсули. Лечение - за лечение на грип вземете една капсула веднага след като получите рецептата и вземайте по една капсула два пъти дневно (обикновено е удобно да се взема една сутрин и една вечер в продължение на пет дни). Важно е да се завърши 5- дневния курс на лечение, дори ако бързо започнете да се чувствате по-добре. Профилактика -  Когато се използва за предотвратяване на грип, Тамифлу трябва да се взема веднъж дневно. Най- добре е тази доза да се вземе сутрин със закуската. Вашият лекуващ лекар ще Ви препоръча продължителността на вземане на Тамифлу, ако той е предписан за предотвратяване на грип. Обичайната доза за лечение на грип спрямо телесното тегло:  

Телесно тегло

Препоръчителни дози за 5 дни (лечение)

Под или равно на 15 кг30 мг два пъти дневно
Над 15 кг до 23 кг45 мг два пъти дневно
Над 23 кг до 40 кг60 мг два пъти дневно
Над 40 кг75 мг два пъти дневно (75 мг се получават от доза 30 мг плюс доза от 45 мг)

Предупреждения:

Не приемайте Тамифлу: ако сте алергични към озелтамивир или някоя от другите съставки. Преди да започнете лечението непременно уведомете Вашия лекар, ако:

  • - сте алергични към други лекарства
  • - вземате други лекарства, включително и такива, които сте си купили без рецепта (с изключение на парацетамол, ибупрофен или ацетилсалицилова киселина (Аспирин) или
  • - имате проблеми с бъбреците.

Тамифлу може да се приема с или без храна, въпреки че се препоръчва да се взема с храната, за да се намали вероятността от прилошаване (гадене или повръщане). Съобщете на  лекуващия лекар, ако сте бременна, ако предполагате, че сте бременна или ако се опитвате да забременеете, за да може лекарят да реши дали Тамифлу е подходящ за Вас. Ефектите върху кърмачето са  неизвестни. Вие трябва да съобщите на Вашия лекуващ лекар, ако кърмите, за да може лекарят да реши дали Тамифлу е подходящ за Вас. Тамифлу може да се приема с парацетамол, ибупрофен или ацетилсалицилова киселина (Аспирин). Тамифлу не е заместител на противогрипната ваксина. Тамифлу няма да промени ефективността на противогрипната ваксина. Дори ако сте се ваксинирали против грип, Вашият лекуващ лекар може да Ви предпише Тамифлу. Най-честите нежелани ефекти на Тамифлу са гадене, повръщане и болка в стомаха. Тези нежелани ефекти се наблюдават предимно само след първата доза на лекарството и обикновено спират с продължаването на лечението. Честотата на тези ефекти се намалява, ако лекарството се приема с храна. Рядко се съобщава за кожни реакции и функционални нарушения на черния дроб. Ако Вие или Вашето дете боледувате често, трябва да уведомите Вашия лекуващ лекар. Трябва да кажете на лекаря и ако симптомите на грипа се влошават или продължавате да имате повишена температура.

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.