Меню
Количка

ВАЛСАКОР табл 320 мг x 30 бр

Валсакор 320 мг х30 таблетки - Лекарства с рецепта
ВАЛСАКОР табл 320 мг x 30 бр
Продуктът не може да бъде закупен онлайн.
  • Наличност: В наличност
  • Арт.номер: 50870
  • Тегло: 0.20кг
15.06 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Мирабел
Валсакор действа чрез блокиране на ангиотензин II. Това води до разширяване на кръвоносните съдове и понижаване на артериалното налягане.
Валсакор принадлежи към група лекарства, наречени ангиотензин II рецепторни блокери, които помагат за контрола на високото кръвно налягане. Ангиотензин II е вещество в организма, предизвикващо свиване на кръвоносните съдове и може да причини повишаване на артериалното налягане. Той действа чрез блокиране на ефектите на ангиотензин П. В резултат на това кръвоносните съдове се разширяват и артериалното налягане се понижава.


Валсакор 320 mg филмирани таблетки може да се използва:
  • за лечение на високо артериално налягане при възрастни и при деца и юноши на възраст 6-18 години.
  • Високото артериално налягане повишава натоварването на сърцето и артериите. Ако не се лекува, то може да увреди кръвоносните съдове на мозъка, сърцето и бъбреците и да причини инсулт, сърдечна недостатъчност или бъбречна недостатъчност. Високото артериално налягане повишава опасността от сърдечни инфаркти. Понижаването на артериалното Ви налягане до нормалното намалява опасността от развитие на тези нарушения.


Не приемайте Валсакор:
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към валсартан или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
  • ако имате тежко чернодробно заболяване;
  • ако сте бременна след 3-тия месец (добре е също да се избягва употребата на Валсакор в ранна бременност)
  • ако имате диабет или нарушена за понижаване на кръвното налягане, съдържащо алискирен.


Деца и юноши

Ако сте под 18-годишна възраст и приемате Валсакор в комбинация с други лекарства, които инхибират ренин ангиотензин алдостероновата система (лекарства, които понижават кръвното, налягане), е възможно Вашият лекар да проверява функцията на Вашите бъбреци и количеството на калия в кръвта Ви на определени интервали.


Валсакор с храни и напитки

Вие може да приемате Валсакор с или без храна.


Бременност и кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди приемането на което и да е лекарство.
Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна (или е възможно да забременеете). Вашият лекар обикновено ще Ви посъветва да спрете да приемате Валсакор, преди да забременеете или веднага след като научите, че сте бременна и ще Ви посъветва да вземете друго лекарство вместо Валсакор. Валсакор не се препоръчва в периода на ранната бременност и не трябва да се приема след 3-тия месец на бременността, тъй като може да причини сериозно увреждане на Вашето бебето, ако се употребява след 3-тия месец на бременността.
Уведомете Вашия лекар, ако кърмите или възнамерявате да кърмите. Валсакор не се препоръчва за майки кърмачки и Вашият лекар може да Ви предпише друго лечение, ако желаете да кърмите, особено ако Вашето бебе е новородено или родено недоносено.


Шофиране и работа с машини

Преди шофиране, работа с машини или други дейности, изискващи пълна концентрация, се уверете, че знаете как реагирате на ефектите на Валсакор. Подобно на много други лекарства за високо артериално налягане Валсакор може в редки случаи да причини замаяност или да повлияе върху съсредоточаването.


Състав:
Активното вещество е:
валсартан.

Другите съставки са: (ексципиенти) са лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, повидон, кроскармелоза натрий, колоиден безводен силициев диоксид, и магнезиев стеарат в ядрото на таблетката и хипромелоза, титанов диоксид (El 71), макрогол 4000, жълт железен оксид (Е172) и червен железен оксид (Е172) в обвивката на таблетката.


Начин на употреба:

Възрастни пациенти с високо артериално налягане
Обичайната доза е 80 mg дневно. В някои случаи Вашият лекар може да назначи по^високи дози (например 160 mg или 320 mg). Той може и да комбинира Валсакор с допълнително лекарство (например диуретик).

Деца и юноши (6 до 18 годишна възраст) с високо кръвно налягане
При пациентите с тегло по-малко от 35 kg обичайната доза е 40 mg валсартан еднократно дневно.
При пациентите с тегло 35 kg или повече обичайната начална доза е 80 mg валсартан еднократно дневно.
В някои случаи Вашият лекар може да предпише по-високи дози (дозата може да се повиши до 160 mg и максимално до 320 mg).

Възрастни пациенти след наскоро преживян сърдечен инфаркт
След прекаран сърдечен инфаркт лечението може да започне 12 часа след това, обикновено с ниска доза от 20 mg два пъти дневно. Вие получавате дозата от 20 mg, разделяйки таблетката от 40 mg. Лекуващият лекар ще увеличава постепенно дозата през следващите няколко седмици най-много до 160 mg два пъти дневно. Крайната доза зависи от това как всеки пациент понася лекарството.
Валсакор може да се приема едновременно с друго лечение за сърдечен инфаркт и Вашият лекар ще реши кое лечение е подходящо за Вас.

Възрастни пациенти със сърдечна недостатъчност
Лечението обикновено започва с 40 mg два пъти дневно. Вашият лекар може да предпише по-висока доза чрез постепенното й увеличаване най-много до 160 mg два пъти дневно. Крайната доза зависи от това как всеки пациент понася лекарството.
Валсакор може да се приема и с друго лекарство за сърдечна недостатъчност, като Вашият лекуващ лекар ще реши кое лечение е подходящо за Вас.

Можете да приемате Валсакор с или без храна. Преглътнете Валсакор с чаша вода. Приемайте Валсакор по едно и също време всеки ден.


Опаковка:
30 таблеткиПроизводител: 
KRKA
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.