Меню
Количка

ДИАБЕКАН капс x 30 бр

Диабекан за нормални нива на кръвната захар 200 мг x30 капсули - Kръвна захар
ДИАБЕКАН капс x 30 бр
0.00 лв.

Diabecan е комбиниран продукт за диабетици, който спомага за поддържане на нормалните нива на кръвната захар, холестерола и триглицеридите.

Fortex Диабекан e специална хранителна добавка, съдържаща концентриран екстракт от канела, хром и магнезий, която спомага за поддържане на нормалната концентрация на глюкоза в кръвта и на здравословни нива на кръвната захар, стимулира инсулиновите рецептори и повишава способността на клетките да оползотворяват глюкозата, допринася за поддържане на нормален метаболизъм на макро хранителните вещества и намалява чувството на отпадналост и умора. В Диабекан е използван специално разработен воден екстракт от цейлонска канела. При обработката на този екстракт от канела биват извличани само водоразтворимите компоненти от растението. Това допринася за безопасността му от нежелани странични ефекти за разлика от обикновената канела, като дразнене на стомаха след  дълготрайна употреба с лечебна цел. Активните съставки на канелата са водоразтворими полифенолни полимери, които повишават усвояването на глюкозата от организма и подобряват действието на инсулина, благодарение на антиоксидантните си свойства. Изледванията правени с канела показват и положителния ѝ ефект върху нивата на холестерола и триглицеридите, което се дължи на факта, че понижава степента на натрупванията по артериалната стена. 

Хромът засилва анаболния ефект на инсулина, свързвайки се с фосфорните молекули в инсулиновите рецептори, като по този начин ускорява инфузията на глюкозата в клетката (до 100 пъти по-бързо). С възрастта запасите от хром в организма намаляват, а същевременно повечето диети са бедни на този микроелемент.

Магнезият в Диабекан помага за образуването, секрецията и транспорта на инсулина. Загубата на магнезий с урината при диабетици е по-голяма и по тази причина е нужно допълнителното му доставяне.Състав:
Цейлонска канела, водна екстракция 10:1 (Cinnamomum zeylanicum) 200mg, Магнезий (магнезиев карбонат) 57mg, Хром (хром пиколинат) 100μg


Начин на употреба:
По 1 капсула на ден.


Опаковка:
30 капсули


Производител:  
ФОРТЕКС Нутрасютикалс ООД

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.