Меню
Количка

ИНОФОЛИК КОМБИ капс х 30 бр

Инофолик Комби При поликистозни яйчници х30 капсули - Хормонален баланс
ИНОФОЛИК КОМБИ капс х 30 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: Lo.Li. Pharma, Италия.
  • Арт.номер: 48386
  • Тегло: 0.07кг
40.50 лв.
Inofolic Combi е хранителна добавка на основата на мио-инозитол, D-хиро-инозитол и фолиева киселина, подходяща за осигуряване на необходимото количество от тези вещества в случай на намален прием с храната или при повишена необходимост на организма от тях.

Inofolic Combi е хранителна добавка на основата на мио-инозитол, D-хиро-инозитол и фолиева киселина, подходяща за осигуряване на необходимото количество от тези вещества в случай на намален прием с храната или при повишена необходимост на организма от тях.
  • Мио-инозитолът играе важна роля като вторичен посредник на няколко хормона - инсулин, фоликулостимулиращ хормон (FSH) и тироид-стимулиращ хормон (TSH). Отсъствието му може да доведе до изменения в отговора към тези хормони. Контролира метаболизма на мазнините и захарите и регулира клетъчните функции на нервната система. Високите нива на мио-инозитол във фоликуларната течност са надежден показател за качеството на ембрионите и овоцитите. При определени патологични състояния, като Синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ), се наблюдава осезаема липса на изомера във фоликуларната течност.
  • D-хиро-инозитолът участва в прехвърлянето на сигнала, индуциран от инсулина. Само фоликули, съдържащи високи концентрации на мио-инозитол, могат да осигурят правилно узряване на овоцитите. За да се поддържа физиологично плазмено съотношение на двата стереоизомера, приемането на D-хиро-инозитол трябва да се извършва едновременно с мио-инозитол. При жените със СПКЯ са установени по-ниски нива на мио-инозитол както в плазмата, така и във фоликуларната течност.
  • Фолиевата киселина е водоразтворим витамин, принадлежащ към витамините от група В. Тя участва в синтеза на ДНК, РНК, протеиновия синтез, както и в процеса на делене на клетките и възстановяването на хромозомите. Допринася също за естествения растеж на тъканите на майката по време на бременността, а недостигът й може да доведе до увеличаване нивото на иктрафоликуларен хомоцистеин, водещо до намаляване качеството на овоцита. 


Състав:
  • Мио-инозитол - 1100 mg;
  • D-хиро-инозитол - 27.6 mg;
  • Фолиева киселина - 400 mcg.
Помощни вещества: Соево масло; желатин; устойчив агент, глицерол; емулгатори: соев лецитин, полиглицеролови естери на мастни киселини; средноверижни триглицериди; сгъстител: моно- и диглицериди на мастни киселини; оцветител: Е172.


Начин на употреба:
Препоръчва се по 1 капсула два пъти на ден, за да се осигури постоянно наличие на инозитол в организма, с 12 часа интервал между двата приема.Опаковка:

30 капсулиПроизводител:
Nutrilinea S.r.l., Италия


Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.