Меню
Количка

КО-РОЗВЕРА табл 10 мг/10 мг х 30 бр

Ко-Розвера 10 мг/ 10 мг х30 таблетки - Лекарства с рецепта
КО-РОЗВЕРА табл 10 мг/10 мг х 30 бр
Продуктът не може да бъде закупен онлайн.
 • Наличност: Изчерпан
 • Производител: KRKA d.d., Словения
 • Арт.номер: 53438
 • Тегло: 0.20кг
0.00 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Мирабел

Ко-Розвера понижава нивата на общия холестерол, „лошия” холестерол (LDL-холестерол) и мастните вещества, наречени триглицериди в кръвта. В допълнение, повишава нивата на „добрия” холестерол (HDL-холестерол).

Ко-Розвера съдържа две различни активни вещества. Едното от активните вещества е розувастатин, който принадлежи към групата на така наречените статини, другото активно вещество е езетимиб.

Ко-Розвера понижава нивата на общия холестерол, „лошия” холестерол (LDL-холестерол) и мастните вещества, наречени триглицериди в кръвта. В допълнение, Ко-Розвера повишава нивата на „добрия” холестерол (HDL-холестерол). HDL-холестеролът често се нарича „добър” холестерол, защото помага да се предотврати натрупването на лошия холестерол в артериите и предпазва от сърдечни заболявания.

Ко-Розвера действа за намаляване на холестерола по два начина: намалява холестерола, абсорбиран в храносмилателния тракт, както и холестерола, образуван от самия организъм.

Ко-Розвера се използва при пациенти, които не могат да контролират нивата си на холестерол само чрез диета за понижаване на холестерола. Вие трябва да останете на диетата си за понижаване на холестерола, докато приемате това лекарство.

Вашият лекар може да Ви предпише Ко-Розвера, ако вече приемате розувастатин и езетимиб в същите дози.
Ко-Розвера не Ви помага да отслабнете.

Трябва да продължите да приемате Ко-Розвера, дори ако той намали холестерола Ви до правилното ниво, тъй като той предотвратява нивата на холестерола да се покачат отново и да образуват мастни натрупвания. Трябва, обаче, да го спрете, ако Вашият лекар Ви каже да го направите, или ако забременеете.


Не приемайте Ко-Розвера:
 • ако сте алергични към розувастатин / езетимиб или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
 • ако сте бременна или кърмите. Ако забременеете по време на приема на Ко-Розвера, спрете да го приемате незабавно и уведомете Вашия лекар. Жените трябва да избягват забременяване по време на приема на Ко-Розвера чрез използване на подходяща контрацепция;
 • ако имате чернодробно заболяване;
 • ако имате тежки бъбречни проблеми;
 • ако имате повтаряща се или необяснима мускулна болезненост или болки;
 • ако приемате лекарство, наречено циклоспорин (използвано, например, след трансплантация на органи).


Деца и юноши

Употребата на Ко-Розвера не се препоръчва при деца и юноши на възраст под 18 години.


Ко-Розвера с храна и напитки

Можете да приемате Ко-Розвера със или без храна.


Бременност и кърмене

Не приемайте Ко-Розвера, ако сте бременна или кърмите. Ако забременеете по време на приема на Ко-Розвера, спрете да го приемате незабавно и уведомете Вашия лекар. Жените трябва да избягват забременяване по време на приема на Ко-Розвера чрез използване на подходяща контрацепция.
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.


Шофиране и работа с машини

Повечето хора могат да шофират и да работят с машини, докато приемат Ко-Розвера - това няма да повлияе на способността им за шофиране и работа с машини. Въпреки това, някои хора се чувстват замаяни по време на лечението с Ко-Розвера. Ако се чувствате замаяни, консултирайте се с Вашия лекар, преди да опитате да шофирате или работите с машини.


Състав:
Активното вещество е:
розувастатин и езетимиб (rosuvastatin / ezetimibe).

Всяка филмирана таблетка съдържа 10 mg розувастатин (като розувастатин калций) и 10 mg езетимиб.
Другите съставки са: микрокристална целулоза (Е460), лактоза, манитол (Е421), кросповидон тип А, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат (Е470b), повидон К30, натриев лаурилсулфат (Е487) и колоиден безводен силициев диоксид (Е551).


Начин на употреба:

Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
 • Преди да започнете лечението с Ко-Розвера, трябва да сте на диета за понижаване на холестерола и да се лекувате с розувастатин и езетимиб в същите дози. Това лекарство не е подходящо за започване на лечение.
 • Трябва да се придържате към диетата за понижаване на холестерола, докато приемате Ко-Розвера.
Препоръчителната доза е една таблетка Ко-Розвера веднъж дневно. Можете да го приемате по всяко време на деня, със или без храна. Поглъщайте всяка таблетка цяла, с вода. Приемайте лекарството по едно и също време, всеки ден.


Опаковка:
30 таблеткиПроизводител: 
KRKA
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: С РЕЦЕПТА