Меню
Количка

КО-ВАЛСАКОР табл 160 мг/12.5 мг x 28 бр

Ко-Валсакор 160 мг/ 12,5 мг х28 таблетки - Лекарства с рецепта
КО-ВАЛСАКОР табл 160 мг/12.5 мг x 28 бр
Продуктът не може да бъде закупен онлайн.
 • Наличност: В наличност
 • Производител: KRKA d.d., Словения
 • Арт.номер: 33817
 • Тегло: 0.20кг
11.12 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Мирабел

Ко-Валсакор съдържат две активни вещества, наречени валсартан и хидрохлоротиазид. И двете вещества помагат да се контролира високото кръвно налягане (хипертония).

Ко-Валсакор филмирани таблетки съдържат две активни вещества, наречени валсартан и хидрохлоротиазид. И двете вещества помагат да се контролира високото кръвно налягане (хипертония).

Валсартан принадлежи към клас лекарства, известни като "ангиотензин II рецепторни антагонисти", които помагат за контролиране на високото кръвно налягане. Ангиотензин II е вещество в организма, което причинява свиване на кръвоносните съдове, причинявайки по този начин повишаване на кръвното налягане. Валсартан действа като блокира ефекта на ангиотензин II. В резултат на това кръвоносните съдове се отпускат и кръвното налягане се понижава.

Хидрохлортиазид принадлежи към група лекарства, наречени тиазидни диуретици (също известно като "таблетки за отводняване"). Хидрохлоротиазид засилва отделянето на урината, което също понижава кръвното налягане.
Ко-Валсакор се използва за лечение на високо кръвно налягане, което не е адекватно контролирано от всяко едно от веществата самостоятелно.

Високото кръвно налягане повишава натоварването на сърцето и артериите. Ако не се лекува, то може да увреди кръвоносните съдове в мозъка, сърцето и бъбреците и може да доведе до инсулт, сърдечна недостатъчност или бъбречна недостатъчност. Високото кръвно налягане увеличава риска от сърдечни атаки. Понижаването на повишеното кръвно налягане, намалява риска от развитие на тези заболявания.


Не приемайте Ко-Валсакор
 • ако сте алергични (свръхчувствителни) към валсартан, хидрохлортиазид, производни на сулфонамид (химически вещества, свързани с хидрохлортиазид) или към някоя от останалите съставки на Ко-Валсакор,
 • ако са бременна на повече от 3 месеца. (Също така е по-добре да се избягва приема на Ко-Валсакор в началото на бременността),
 • ако имате тежко чернодробно заболяване,
 • ако имате тежко бъбречно заболяване,
 • ако не сте в състояние да уринирате,
 • ако се лекувате на изкуствен бъбрек,
 • ако нивото на калий или натрий в кръвта е по-ниско от нормалното, или ако нивото на калций в кръвта е по-високо от нормалното, въпреки лечението, ако имате подагра.


Прием на Ко-Валсакор с храни и напитки

Можете да приемете Ко-Валсакор, с или без храна.
Избягвайте приема на алкохол, докато не говорите с Вашия лекар. Алкохолът може да направи така, че кръвно налягане да се понижи повече и/или да увеличи за вас риска от замайване или от припадък.


Бременност и кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
Бременност
Вие трябва да кажете на Вашия лекар, ако мислите, че сте (или бихте могли да сте) бременна. Вашият лекар обикновено ще Ви посъветва да спрете приема на Ко-Валсакор преди да забременеете или веднага, след като разберете, че сте бременна и ще ви посъветва да приемате друго лекарство, вместо Ко-Валсакор. Ко-Валсакор не се препоръчва през ранната бременност и не трябва да бъде приеман, когато сте бременна на повече от 3 месеца, тъй като може да причини сериозно увреждане на вашето бебе, ако се използва след третия месец на бременността.
Кърмене
Кажете на Вашия лекар, ако кърмите или преди да започнете да кърмите.
Ко-Валсакор не се препоръчва за майките, които кърмят и Вашият лекар може да избере друго лечение за вас, ако искате да кърмите, особено, ако бебето ви е новородено или е родено преждевременно.


Шофиране и работа с машини

Преди да шофирате превозни средства, използвате инструменти или работите с машини, или да извършвате други дейности, изискващи концентрация, се уверете, че знаете как ви влияе Ко-Валсакор. Подобно на много други лекарства, използвани за лечение на високо кръвно налягане, Ко-Валсакор може да предизвика виене на свят и да повлияе на способността да се концентрирате.


Състав:
Активното вещество е: 
валсартап и хидрохлоротиазид (valsartan, hydrochlorothiazide).

Всяка Ко-Валсартан 160 mg/12,5 mg филмирана таблетка съдържа 160 mg валсартан и 12.5 mg хидрохлоротиазид.
Другите съставки са: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, кроскармелоза натрий, повидон К-25, силициев диоксид, колоиден безводен в ядрото на таблетката и хипромелоза, титанов диоксид (Е171), макрогол, червен железен оксид (Е 1 72), жълт железен оксид (Е 172) - само при 80 mg/12,5 mg и 160 mg/25 mg таблетки - във филмовото покритие.


Начин на употреба:

Обичайната доза Ко-Валсакор е една таблетка на ден.

Лекарството трябва да се приема по едно и също време всеки ден, обикновено сутрин.
Можете да приемате Ко-Валсакор, с или без храна.
Погълнете таблетката с чаша вода.Опаковка:
28 таблеткиПроизводител: 
KRKA
Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: С РЕЦЕПТА