Меню
Количка

МОЛОКСИН табл 400 мг х 7 бр

Молоксин 400 мг х7 филмирани таблетки - Лекарства с рецепта
МОЛОКСИН табл 400 мг х 7 бр
Продуктът не може да бъде закупен онлайн.
 • Наличност: В наличност
 • Производител: KRKA d.d., Словения
 • Арт.номер: 42028
 • Тегло: 0.20кг
23.69 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Мирабел

Молоксин съдържа активното вещество моксифлоксацин, който принадлежи към група антибиотици, наречена флуорохинолони. Молоксин действа като убива бактериите, които причиняват инфекции.

Молоксин съдържа активното вещество моксифлоксацин, който принадлежи към група антибиотици, наречена флуорохинолони. Молоксин действа като убива бактериите, които причиняват инфекции.

Молоксин се използва при пациенти на 18-годишна възраст и по-възрастни за лечение на бактериални инфекции, когато са причинени от бактерии, срещу които моксифлоксацин е ефикасен. Молоксин трябва да се използва за лечение на тези инфекции, когато антибиотиците, които обикновено се препоръчват не могат да се използват или когато лечението с тях е било неуспешно:

Инфекции на синусите, внезапно влошаване на продължително възпаление на дихателните пътища или инфекция на белите дробове (пневмония), придобита извън болницата (с изключение на тежките случаи).

Леки до умерено изразени инфекции на женската полова система (тазова възпалителна болест), включително инфекции на фалопиевите тръби и на лигавицата на матката.

Молоксин таблетки не са достатъчни за самостоятелно лечение на този вид инфекции. В допълнение на Молоксин таблетки Вашият лекар трябва да Ви предпише друг антибиотик за лечение на инфекции на горната част на женската полова система.

Ако следните бактериални инфекции са показали подобрение по време на първо лечение с Молоксин инфузионен разтвор, Молоксин таблетки също могат да Ви бъдат предписани от Вашия лекар за завършване на курса на лечението: инфекция на белите дробове (пневмония) придобита извън болницата, инфекции на кожата и меките тъкани.

Молоксин таблетки не трябва да се използва за започване на терапия при всеки тип инфекции на кожата и меките тъкани или при тежки инфекции на белите дробове.Не приемайте Молоксин

 • Ако сте алергични към активното вещесто - моксифлоксацин, към други хинолонови антибиотици или към някоя от останалите съставки на това лекарство .
 • Ако сте бременна или кърмите.
 • Ако сте под 18-годншна възраст.
 • Ако сте имали в миналото проблеми със сухожилията, свързани с лечение с хинолонови антибиотици (вижте точка Предупреждения и предпазни мерки и точка 4. Възможни нежелани реакции).
 • Ако имате вродено заболяване или:
 • някакво състояние, свързано с нарушение на сърдечния ритъм (регистрирано на ЕКГ, електрически запис на сърдечната дейност)
 • страдате от солеви дисбаланс в кръвта (особено ниски нива на калий или магнезий в кръвта)
 • имате много бавен сърдечен ритъм (наречен „брадикардия")
 • имате слабо сърце (сърдечна недостатъчност)Молоксин с храна и напитки
Молоксин може да се приема с или без храна (включително млечни продукти).Бременност, кърмене и фертилитет
Не приемайте Молоксин, ако сте бременна или кърмите.
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Проучвания при животни не показват, че фертилитетьт Ви ще бъде намален вследствие приема на това лекарство.Шофиране и работа с машини
Молоксин може да Ви накара да почувствате замайване или прималяване, може да почувствате внезапно временна загуба на зрението или за кратко време може да отмалеете. Ако имате такива оплаквания, не шофирайте и не работете с машини.Състав:
Активното вещество е: моксифлоксацин (moxifloxacin). Всяка филмирана таблетка съдържа моксифлоксацинов хидрохлорид (moxifloxacin hydrochloride), еквивалентен на 400 mg моксифлоксацин (moxifloxacin)
Другите съставки са: микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий и магнезиев стеарат в ядрото на таблетката и хипромелоза 6 mPa s, макрогол 4 000, титанов диоксид (Е171) и червен железен оксид, (Е172) във филмовото покритие. Вижте точка 2 „Молоксин съдържа натрий"Начин на употреба:
Препоръчителната доза за възрастни е една филмирана таблетка от 400 mg един път дневно.
Молоксин таблетки са за перорално приложение. Преглътнете таблетката цяла (за да маскирате горчивия вкус) и с достатъчно течност. Можете да вземете Молоксин с или без храна. Опитайте се да приемате таблетката по приблизително едно и също време всеки ден.


Времето, за което ще приемате Молоксин, зависи от Вашата инфекция. Освен ако Вашият лекар не Ви каже нещо друго, лечението Ви ще бъде както следва:

 • внезапно влошаване (остро обостряне) на хроничен брохит
 • инфекция на белите дробове (пневмония), с изключение на пневмония, придобита в болницата
 • остра инфекция на синусите (остър бактериален синузит) леки до умерено изразени инфекции на женската полова система (тазова вт болест), включително инфекция на фалопиевите тръби и инфекция на лигавицата на матката

 

Когато Молоксин филмирани таблетки се използва за завършване на курса на лечение, започнат с Молоксин инфузионен разтвор, препоръчителната продължителност на употреба е:

 • инфекция на белите дробове (пневмония), придобита извън болница -  7-14 дни
 • Повечето пациенти с пневмония са преминали на перорално лечение с Молоксин филмирани таблетки в рамките на - 4 дни
 • инфекции на кожата и меките тъкани - 7-21 дни
 • Повечето пациенти с инфекции на кожата и меките тъкани са преминали на перорално лечение с Молоксин филмирани таблетки в рамките на 6 дни.

Важно е да завършите курса на лечение, дори ако започнете да се чувствате по-добре след няколко дни. Ако престанете да приемате Молоксин твърде рано, инфекцията Ви може да не е напълно излекувана и да се възобнови или състоянието Ви да се влоши. Възможно е бактериите, причиняващи инфекцията Ви, да развият резистентеност към Молоксин.Възможни нежелани реакции

 • абнормно ускорен сърдечен ритъм (редки нежелани реакции)
 • че изведнъж започнете да се чувствате зле или забележите пожълтяване на бялото на очите, потъмняване на урината, сърбеж по кожата, склонност към кървене масивни или разтройства или бодърстване (това могат да бъдат признаци и симптоми на  фулминантно възпаление на черния дроб, потенциално водещи за животозастрашаваща чернодробна
 • недостатъчност (много рядка нежелана реакция, наблюдавани са случаи с фатален изход) промени в кожата и лигавиците, като болезнени мехури в устата/носа или на пениса/вагината (синдром на Stevens-Johnson или токсична епидермална некролиза) (много редки нежелани реакции, потенциално животозастрашаващи) възпаление на кръвоносните съдове (признаците могат да бъдат червени петна по кожата, обикновено в долната част на краката или ефекти като болки в ставите) (много рядка нежелана реакция)
 • тежка, внезапна генерализирана алергична реакция, включително много рядко животозастрашаващ шок (например затруднено дишане, спад на кръвното налягане, ускорен пулс) (редки нежелани реакции)
 • оток, включително оток на дихателните пътища (рядка нежелана реакция, потенциално животозастрашаваща)
 • конвулсии (рядка нежелана реакция)
 • проблеми, свързани с нервната система като болка, парене, мравучкане, изтръпване и/или слабост в крайниците (редки нежелани реакции)
 • депресия (в много редки случаи водеща до самонараняване, като намерения/мисли за самоубийство или опити за самоубийство) (редки нежелани реакции) умопомрачение (потенциално водещо до самонараняване, като намерения/мисли за самоубийство или опити за самоубийство) (много редки нежелани реакции) тежка диария с кръв и/или слуз (свързан с антибиотици колит, включително псевдомембранозен колит), която в много редки случаи може да премине в усложнения, които са животозастрашаващи (редки нежелани реакции)Опаковка:
7 филмирани таблеткиПроизводител: 
KRKA

Условия на доставка

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: С РЕЦЕПТА